KUDA NA ODMOR: Ne znate gde biste putovali, evo načina da odlučite!

Počelo je proleće, dolaze praznici i pravo je vreme za razmišljanje kuda na odmor.

Da to zaista i bude odmor, a ne stres, potrebno je da dobro proučite kakav vas smeštaj očekuje.

Pariz, Rim, Beč, Barselona, Amsterdam… Vrlo popularne prolećne destinacije, bar za one koji u Srbiji mogu da izdvoje novac za nešto što nije letovanje ili zimovanje.

Koliko vas ovo proleće može koštati?

- Cene se kreću od nekih četrdesetak evra za najjeftinije autobuske aranžmane, do par stotina, odnosno 400-500 evra za skuplje avionske aranžmane - kaže Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Od ovih iznosa veliki deo odlazi na smeštaj, i onda počinje potraga: Da li je skoro renovirano, čisto, kakav je nameštaj, i glavno pitanje – kako da budemo sigurni da će nas lepa slika sa ekrana dočekati i kada pređemo prag sobe.

- Putnici bi sami trebalo da sprovedu istraživanje i pogledaju na sajtovima koje su ocene i koji su komentari, i šta je ono što njih zanima - kaže Aleksandar Vasilijević, predsednik upravnog odbora Horesa.

A ako se ipak dogodi ono što ne želite – loš smeštaj?

- Kada se vrate sa putovanja, putnici imaju rok da svoju žalbu u bilo kojoj formi – usmenoj, pismenoj, telefonom – predoče agenciji preko koje su putovali. To jeste prednost kada putujete preko turističkih agencija, jer postoji jedna ustaljena forma, zakonom predviđena, i zaštita prava putnika vrlo je jasno izražena - objašnjava Seničić.

Najgore što mođete uraditi jeste da odustanete od smeštaja kada vidite šta vas je dočekalo jer je u tom slučaju teško povratiti novac.

Nadležni kažu da završite svoje putovanje, a onda potražite svoja prava koja imate po zakonu.

 

Alo.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost