parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

UŠTEDITE VREME NA AERODROMU: Ovo je najjednostavniji trik da vaš prtljag stigne prvi!

 

Umesto bespotrebnog čekanja na prtljag, uz strah da je možda izgubljen, postoji način kako da se osigurate da vaši koferi stignu prvi.

Čekanje prtljaga na aerodromu može biti jedno veoma stresno iskustvo za nestrpljive putnike, ali i za one koji su imali iskustva sa gubljenjem prtljaga. Na sreću, pametni putnici su otkrili nekoliko trikova koje možete da koristite kako biste osigurali da vaš prtljag stigne prvi i da ne bude izgubljen.

Jedan od trikova koji osigurava da ne gubite vreme čekajuću prtljag na aerodromu je nalepnica kojom ćete označiti vaš prtljag "krhkim" ili "lomljivim". Prema sajtu "Travel + Leisure" (Putovanje i razonoda), sve što treba da uradite je da pitate predstavnika avio kompanije za nalepnicu na kojoj piše "krhko ili lomljivo" (fragile) kada predajete svoj prtljag.

 

To znači da će vaš prtljag biti poslednji utovaren u avion i da će prvi izaći. Još jedan trik koji vam može pomoći da izbegnete gubljenje vreme na čekanje prtljaga je da ste poslednji u redu za predaju prtljaga. To znači da će vaš prtljag biti poslednji utovaren u avion i da će najverovatnije prvi biti istovaren.

Ako ste u potrazi i za načinima preko kojih ne treba da plaćate višak troškova za prtljag, obradovaće vas to što i za to postoji trik. Turistička veb stranica, "Skyscanner "je otkrila jedan od najlakših načina koji vam može pomoći da smanjite trošak, a to je da uvek plaćate dodatni prtljag pre putovanja.

- Obično možete kupiti dodatni "kilogram" ili "komad" kada rezervišete svoj let ili ga možete dodati na svoju kartu sve do dana letenja. - piše kaže se na sajtu.

Još jedan savet kako da uštedite na prtljagu je da ga merite dok se pakujete i da vodite računa o tome da ne pređete dozvoljenu težinu. Dobra ideja je i da vaš prtljag bude koji kiogram lakši od dozvoljene kilaže u slučaju da planirate da nosite suvenire i poklone na povratku.

- Balansiranje kofera može biti nezgodno, ali su prenosne vage za prtljage prilično jeftine i lako se mogu nabaviti. Na taj način možete nositi svoj sopstveni "monitor težine" i meriti kofere u povratku sa putovanja.- kažu stručnjaci.

 

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/WhatsTreding, Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
10:40 TOP - SHOP
11:00 Letnji kamp - Buđenje
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp - Live
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp - Live
14:00 Čađava mehana
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte parove
21:00 Srce na dlanu
22:00 Letnji kamp - Točak sreće
02:30 Posle ručka (R)