Izvor:
13.07.2018 u 09:15
0

NIJE DUBAI: Evo koji grad na Bliskom istoku je NAJLUKSUZNIJI!

Dubai je možda među turistima popularniji, ali susjedna zemlja Katar i njen glavni grad Doha su proglašeni za najbolju i najluksuzniju destinaciju na Bliskom istoku.

Mala, naftom i gasom bogata zemlja Katar, sada je zvanično najbogatija zemlja na svijetu jer je nedavno nadmašila i Luksemburg po najvećem bruto dohotku po glavi stanovnika od oko $105.000. Ovde mnogi žive život na visokoj nozi začinjen glamurom i nevjerovatnim luksuzom.

Nakon što je Doha odabrana za domaćina Svjetskog kupa 2022. godine globalna pažnja je usmjerena na ovaj grad gdje većinu stanovništva čine stranci koji i jesu izgradili ovu sjajnu metropolu usred pustinje.

I dok većinu stanovništva ovog grada danas čine milioneri, da ne kažemo milijarderi, prije manje od jednog vijeka, Katar je živio u krajnjem siromaštvu, a danas je lider u mnogim oblastima.

Bijede ovdje nema ni u tragovima i sada u Dohi možemo diskutovati samo o tome koji je neboder viši, koji je šoping mol veći i raskošniji, koja džamija je najfascinatnija ili koji je hotel najluksuzniji.

Korišćenje energetskih izvora započelo je 40-tih godina prošlog vijeka, a prije toga, stanovnici Katara su živeli uglavnom od ribolova i vađenja bisera. Katar raspolaže trećim svjetskim rezervama prirodnog gasa, a zalihe nafte su 15 milijardi barela. Ovde su obrazovanje, zdravstvena zaštita, voda i struja besplatni.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter