Izvor:
01.08.2018 u 06:32
0

MENTALNA SNAGA JE KLJUČNA: Uz ove savete lakše ćete pregurati teška vremena!

Bilo da se suočavate sa zdravstvenim problemom, finansijskom krizom ili nečim sasvim trećim, teška vremena su za sve ljude u jednom trenutku života naravno neizbežna.

Upravo tada, naša mentalna snaga će biti na izazovima. Tada ćete se suočiti sa sumnjom, niskim samopouzdanjem anksioznošću. A sve to vodi do negativnog razmišljanja, a ona mogu da dovedu do dodatno loših scenarija. Već je dokazano da ljudi koji negativno razmišljaju imaju i veću šansu da im se loše stvari i dese. I obrnuto. To se zove – samoostvarujuće proročanstvo. Zato samouverene budale često i uspeju u onome u čemu neće pametniji i sposobniji od njih.

Evo kako da ostanete snažnog duha, optimistični i pozitivni i kada je zaista teško.

1. Prihvatite realno stanje

Ali prihvatanje realnog stanja nikako ne znači i slaganje sa njim. Zapravo je jednostavno prihvatanje činjenica sa sasvim realnog polazišta. Probajte da ustanovite koji su uzroci tog stanja, na koje faktore možete da utičete i šta je potrebno da promenite da bi se i situacija poboljšala.

2. Budite produktivni

Prihvatanje realnosti je ključno za kontrolu emocija. A to će vam pomoći da budete produktivni. Odluke koje donesete u teškim vremenima odrediće koliko brzo ćete izaći iz te situacije.

Postavite sebi pitanje: “Koja je jedna stvar koju mogu odmah da uradim kako bih pomogao sebi?”

Kada to otkrijete počnite sa njenom realizacijom a onda probajte da napravite plan za sledeće stvari koje ćete uraditi.

3. Kontrolišite uznemirujuće misli

Vaša psiha može da bude najbolje oruđe koje će vas izvući iz problema ili vaš najveći neprijatelj.

U teškim vremenima mnogi će razmišljati recimo: “nisam dovoljno dobar”, ili “ne mogu ja to”…

Takve misli će vas samo još više udaljiti od izlaska iz situacije. Zato je važno da prepoznate spiralu negativnih misli u koju ćete verovatno upasti.

Popričajte sa prijateljem od poverenja koji će vam razbistriti misli.

I onda – Budite strpljivi

Ne očekujte da odmah uspete. Baš kao što je slučaj sa fizičkom snagom, tako je i sa mentalnom. Potrebno je vreme da ojačate i suočite se sa izazovima.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter