Izvor:
01.08.2018 u 12:11
0

OTKRIVENA TAJNA VELIKE PIRAMIDE: Može da emituje radio-talase, a evo zašto je to važno!

Nova istraživanja međunarodnog tima fizičara otkrila su da Velika piramida iz Gize može da koncentriše elektromagnetnu energiju u svojim skrivenim komorama i pod svojom bazom.

Naučnici Univerziteta Itmo u Rusiji i nemačkog Laserskog centra iz Hanovera primenili su metode teorijske fizike da bi istražili mogu li piramide da emituju radio-talase.

Njihove kalkulacije su predviđale da u rezonantnom stanju piramida može koncentrovati elektromagnetnu energiju u svojim unutrašnjim komorama, kao i pod svojom bazom, gde se nalazi treća nedovršena komora.

Velika piramida je najveća i najkompleksnija piramida u Gizi. Prošle godine je otkrivena skrivena komora dužine 30 metara koja je dodatno podstakla teorije o misteriji piramide i pokrenula nova istraživanja.

– Egipatske piramide su oduvek privlačile veliku pažnju i mi naučnici smo zainteresovani za njih, pa smo odlučili da posmatramo Veliku piramidu kao strukturu za rezonantno odašiljanje radio-talasa – objasnio je doktor Andrej Evliukhin, koautor studije.

Istraživački tim je stvorio 3D model piramide i koristio analitičke metode teorijske fizike, kako bi došao do svojih zaključaka.

Naučnici su sproveli multipolnu analizu – metod koji se široko koristi u fizici za proučavanje interakcije između kompleksnog objekta i elektromagnetnog polja.

​Zbog nedostatka informacija o fizičkim svojstvima piramide, istraživači su morali da baziraju istraživanje na brojnim pretpostavkama — uključujući i to da u sebi nema nepoznatih šupljina i da je građevinski materijal sa svojstvima običnog krečnjaka ravnomerno raspoređen unutar i izvan piramide.

– Na osnovu ovih pretpostavki dobili smo zanimljive rezultate koji mogu da imaju važne praktične primene – rekao je Evliukhin.

Oni se nadaju da ovo otkriće može da se koristi za razvoj senzora i visoko efikasnih solarnih ćelija.

– Odabirom materijala sa odgovarajućim elektromagnetskim svojstvima možemo dobiti piramidalne nanočestice sa praktičnom primenom u nanosenzorima i efektivnim solarnim ćelijama – rekla je Polina Kapitanova.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Facebook/Zanimljivo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter