Izvor:
08.08.2018 u 20:08
0

NAUČNICI TVRDE: Kada ste tužni, produktivniji ste!

Kada smo tužni, uglavnom samo želimo da spavamo, zavučemo se u krevet, čitamo knjigu i gledamo srceparajuće filmove. Ali neki ljudi tada ostvaruju značajne poslovne rezultate, pokazuje studija Univerziteta u Vaterlou.

Reč je o ekstrovertima koje neraspoloženje tera da budu produktivniji, fokusiraniji, da pametnije organizuju vreme i uspostave bolji prioritet nad zadacima. Introverti, s druge strane, bolje da ne rade ništa kad su neraspoloženi.

Naučnici su analizirali 95 ispitanika dok se bore sa stresom. Podelili su ih u dve grupe, ekstroverte koji imaju brze i intenzivne reakcije i introverte koji su sporiji i smireniji.

Ekstroverti su bolje prošli na testovima produktivnosti kad su bili neraspoloženi, dok je introverte loše raspoloženje dodatno poremetilo u obavljanju zadataka.

Ne može sa sigurnošću da se kaže zašto je tako, ali naučnici spekulišu da su ekstroverti više navikli na negativne emocije, pa ih one ne koče u svakodnevnim obavezama.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter