Izvor:
13.09.2018 u 10:46
0

ŠTA VAŠE NAVIKE GOVORE O VAMA: Poznati psiholozi ogolili ljudsku ličnost do tančina!

Sve one naizgled „sitnice“ mnogo govore o nama… Psiholog Žozef Mesinžer u svojoj knjizi „Razotkrivanje naših manija“ kaže da nas svaka navika zapravo ogoli, a da toga nismo ni svjesni.

Stalno kasnite? Pojavljujete se na mjestu susreta bar 20 minuta kasnije nego što je trebalo? Loša vijest je da to nije zato što ste uvijek prezauzeti, nego zato što ne poštujete nečije vrijeme.

Na njegovoj listi našlo se, osim kašnjenja, nekoliko stvari koje nas otkrivaju.

Pričate sami sa sobom

To što zateknete sebe kako nešto naglas „trubite“ i ponavljate kad god imate priliku, pokazuje da imate potrebu da čujete svoj glas, kako bi vam se povratio osjećaj sigurnosti.

– Održavati takav dijalog je odličan način da bolje upoznate svoje „ja“ koje čine tri dijela – duhovni, ono u šta vjerujete, psihičkim, ono što mislimo, i dinamički, onaj koji djeluje. Vjera, inteligencija i akcija su tri činioca života – kaže Mesinžer.

Stalno odlažete obaveze

Ako ste od onih koji neprestano odlažu aktivnosti ili važne stvari prebacuju za naredni dan i nedjelju, to bi moglo da znači da ste preterani perfekcionista. Ali baš to znači i da vam nedostaje samopouzdanje ili imate strah od neuspjeha.

Često se dešava da ljudi nešto ne urade ili ne napreduju zato što uvijek imaju izgovor da čekaju pravi momenat koji nikada neće doći.

Crtate dok razgovarate

Nijedan vaš dijalog, telefonski ili uživo, ne može da prođe bez crteža koji ste nesvjesno napravili?

– Ova kompulsivna manija ili potreba za crtanjem bilo čega otkriva osjećanje unutrašnjeg nezadovoljstva. Moguće je da smatrate da niste na radnom mjestu koje zaslužujete ili da vaš život nije onakav o kakvom ste maštali – upozorava Mesinžer.

Ako imate potrebu za tim dok s nekim razgovarate preko telefona, znači da vas ta osoba stresira i krade vam energiju.

Gubite ključeve

Svaki dan po džepovima tražite ključeve od auta ili stana? Na to su već svi navikli, ali nemojte i vi, jer psiholog kaže da ta navika govori da ste nezadovoljni svojim životom.

Ukoliko su u pitanju ključevi od kuće, znači da vam se ne ide tamo, a ako su od firme, ne prija vam posao.

Kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter