OVAKO SE TUKU ZMIJE: Pitoni od siline borbe propali kroz plafon kuće i nastavili ŽESTOK OBRAČUN! (VIDEO)

Jedna porodica iz Australije morala je da pozove stručnjake u pomoć, kad su u nedelju uveče dve sukobljene zmije propale kroz tavanice njihove kuće i nastavile da se tuku.

Par pitona propao je kroz plafon i zmije su se borile nekoliko minuta u spavaćoj sobi kuće u Brizbejnu. Lejna Fild iz udruženja Snejk Kečers Brizbejn, koji se bave zmijama, došla je da skloni pitone, ali je prethodno snimila njihovu borbu i objavila video na “Fejsbuku”.

- Ljudi često misle da se zmije pare kad se ovako ponašaju, ali to je borba. One se obmotaju jedna oko druge i rvu se, kako se bi videlo koja je najjača. Pobeda će im dati pravo na ženku u određenom području – rekla je Fild.

Zmije su verovatno osetile miris ženke u blizini, što ih je navelo da se uspnu na krvo kuće, nakon čega su propale kroz tavanicu. Ona je ocenila da su ova dva pitona bili “ujednačenih snaga” za borbu, jer su bili male do prosečne veličine za ovo područje, što je oko 1,75 metara dužine svaki.

- Mogu nastaviti da se ovako tuku satima, sve dok se jedna ne iscrpi, oseti da neće pobediti i onda odlazi – objasnila je Fild.

Ona je snimala borbu pitona oko pet minuta, nakon čega ih je uhvatila i iznela van. Zmije su premeštene u grmlje nekoliko kilometara dalje od kuće, preneo je portal Globalnews.ca.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva/Youtube

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Serija: Suze moje sestre
15:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live