Izvor:
09.10.2018 u 18:38
0

NE MOGU DA SE KONTROLIŠU: Ovo je odlika inteligentnih žena koja svima idu na živce!

U poslednjih sto godina, žene imaju bolje rezultate na testovima inteligencije, tvrdi Džejms Flin, svetski autoritet u sferi ovakvih testiranja.

– To je posledica modernog života, jer složenost današnjeg sveta zahteva da se naš mozak prilagodi zbog čega IQ raste – kaže Flin.

Širom zapadne Evrope, Kanade, SAD ali i drugih razvijenih zemalja, IQ testovi otkrivaju porast inteligencije ljudi, mada ona kod žena raste brže i to zbog multitaskinga.

U istraživanju koje se bavilo proučavanjem ponašanja, naučnici sa Univerziteta Ročester su otkrili da postoji jedna stvar koju inteligentne žene češće rade, a nije u skladu sa lepim i kulturnim ponašanjem.

Naučnici tvrde da su napadi besa praćeni sočnim psovkama znak nadprosečne inteligencije kod žena.

Istraživanja su pokazala da inteligentne žene češće psuju, kao i da govore proste reči, više od onih koje imaju niži koeficijent inteligencije. Takođe se tvrdi i da je psovanje dobro za fizičku formu i poboljšanje izdržljivosti, ali i oslobađanje od negativne energije.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter