Izvor:
02.08.2018 u 07:17
0

NEVEROVATNE ČINJENICE O FILMU TITANIK: Legendarna pesma nastala krišom, Kejt Vinslet dobila ulogu šlihtanjem!

Kameron je čak 12 puta ronio do olupine pravog Titanika na dnu okeana pre nego što je snimio film.

Možda vam je teško da poverujete, ali od izlaska filma "Titanik" je prošla tačno 21 godina!

Danas ćemo vam otkriti neke detalje o snimanju Titanika sa kojima možda do sada niste bili upoznati:

1. Ako bismo izbacili sve scene iz filma koje se dešavaju u modernom vremenu, i ostavili one iz 1912, trajanje filma bi se spustilo na 2 sata i 40 minuta, što je tačno vreme koje je bilo potrebno Titaniku da potone nakon udara u ledeni breg.

2. Na audiciji za ulogu Džeka Dosona učestvovala su najveća imena Holivuda, kao što su Bred Pit, Tom Kruz, Metju Mekonahi, Kristijan Bejl i Mekoli Kalkin. Mekonahi je čak probao neke scene sa izabranom glumicom, Kejt Vinslet, ali je ulogu na kraju, naravno, dobio Leonardo Di Kaprio.

3. Ni sama Kejt Vinslet nije imala nimalo lak zadatak. Konkurencija za ulogu Rouz su joj bileŠeron Stoun, Madona, Gvinet Paltrou, Vinona Rajder i Uma Turman. Ona je, međutim, toliko želela ovu rolu da je besomučno gnjavila reditelja Džejmsa Kamerona, a u jednom trenutku mu je čak poslala buket ruža sa posvetom "From your Rose"(Od tvoje Rouz (ruže)).

4. Džejms Kameron nije želeo da bude pesama u filmu, ali je i pored toga kompozitor Džejms Horner u tajnosti snimio veliki hit My Heart Will Go On sa Selin Dion. Kaseta sa pesmom je na kraju ipak završila kod Kameruna koji nije bio ravnodušan na ono što je čuo i odlučio je da je uvrsti u filmsku muziku.

5. Inače Kameron je 1995. čak 12 puta ronio do olupine pravog Titanika na dnu okeana. Tada je doneo odluku da će se potruditi da bude što verodostojniji u svom predstavljanju velike nesreće.

6. Čuvena rečenica I’m the king of the world, koju izgovara Dikapriov lik u filmu, je bila improvizovana i ne postoji u scenariju.

7. Još od svoje premijere, Titanik je izazivao polemike među fanovima filma koji su verovali da jebilo mesta za Džeka na komadu drveta na kome je plutala Rouz nakon potonuća broda i onih koji su mislili da nije. Studenti u Velikoj Britaniji su čak napravili eksperiment i dokazali da je ipak bilo mesta. Takve spekulacije mnogo nerviraju reditelja Džejmsa Kameruna koji je jednom prilikom u besu izjavio: "Na 147. strani scenarija piše da Džek umire. Ostalo me ne zanima."

8. U scenama u kojima možemo da vidimo Rouz u starosti, snimljen je i njen psić pomeranac. Postoji veoma dobar razlog zbog čega je to tako. Naime, među preživelima posle potonuća Titanika našlo se i troje pasa, među kojima je bilo i dva pomeranca.

9. Budžet Titanika je bio duplo veći nego što je planirano (oko 200 miliona dolara), što je učinilo film najskupljim do tada. Studio 20th Century Fox je morao da potraži sredstva od direktnih konkurenata u filmskoj industriji, studija Paramount Pictures. Malo ljudi je prognoziralo da će film zaraditi više od uloženih sredstava, a verovatno niko nije verovao da će imati najveći prihod u istoriji filma do tada.

10. Scena u kojoj Džek crta portret nage Rouz je snimljena prvog dana. Kameron je želeo da prikaže autentičan stid i sramotu svojih glumaca pa je odlučio da im ne da puno vremena da se upoznaju i postanu suviše ležerni u međusobnom odnosu.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva/Youtube-printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter