Izvor:
28.06.2018 u 05:31
0

SUKOB NAUKE I RELIGIJE: Zašto nauka kategorično tvrdi da život posle smrti ne postoji!

Tvrdnje da neka vrsta svesti opstaje nakon što naša tela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku, kaže dr Kerol.

Nauka nam je podarila vredne darove poput lekova, interneta i putovanja na drugi kraj sveta za svega nekoliko sati, ali i ona ima svoje negativne strane, pogotovo ako spadate u religiozne ljude.

Jedan naučnik tako tvrdi da bi trebalo da prihvatimo činjenicu da nema života nakon smrti i jednostavno nastaviti sa životima.

Naime, Šon Kerol, profesor astronomije i fizike na Institutu za tehnologiju u Kaliforniji tvrdi da su "zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti objašnjeni".

Dr Kerol naglašava da bi za postojanje zagrobnog života ljudska svest morala da bude odvojena od tela. Ali, naša svest građena je od niza atoma i elektrona.

"Tvrdnje da neka vrsta svesti opstaje nakon što naša tela umru i raspadnu se nailaze na važnu prepreku – zakoni fizike koji stoje u pozadini svakodnevnog života u potpunosti su objašnjeni. Ne postoji način na koji bi ti zakoni dozvolili da informacije sačuvane u našoj svesti opstaju nakon što telo prestane da postoji", objašnjava Kerol.

I na kraju, on se poziva na teoriju kvantnog polja koja tvrdi da za svaku vrstu čestice u svemiru postoji jedno polje – jedno za elektrone, jedno za fotone i jedno za svaku drugu česticu.

"Da postoji neka vrsta zagrobnog života, ispitivanja polja već bi otkrila ona za "čestice duše"", zaključuje Kerol.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter