Izvor:
05.11.2018 u 19:11
0

DOLETELA U NJUJORK SA DRUGOG KONTINENTA: Misterioza ptica pojavila se u Central parku i napravila opštu pometnju u „velikoj jabuci“!

Jesen u Njujorku je poznata po svom posebnom koloritu, ali jedna ptica u Central parku bila je prešarena da bi mogla da prođe kao rođena Njujorčanka.

Reč je o mandaribnskoj patki – vrsti iz Azije koja se misteriozno pojavila u jezeru čuvenog njujorškog parka. Dok je plivala među svojim rođacima koji inače nastanjuju ovaj park, svojim izrazito jakim i lepim bojama i potpuno drugačijem "dizajnu" privukla je veliki broj prolaznika, ali niko nije mogao da kaže kako se ova patka našla baš u Njujorku.

Ova vrsta ptice je iz istočne Azije, i može se sresti u nekim delovima Evrope, ali svi se pitaju kako je uspela da zaluta do SAD.

– Zoološki vrtovi kažu da nije njihova – kaže Den Teinov, rendžer iz gradskog parka i dodaje da je najverovatnije nečiji kućni ljubimac.

Iako je prava misterija kako se ova prelepa ptica stvorila usred prenaseljenog Njujorka, čini se da će tu i ostati neko vreme.

– Dobro jede, leti i nikom ne smeta. Imamo naređenje da je ne diramo sve dok može da leti i da se hrani – rekao je Teinov.

Ova šarena lutalica priimećena je početkom oktobra kako pliva među uobičajenim divljim patkama na južnom delu jezera u Central parku i istog momenta je postala fenomen zbog kojeg posetioci dolaze u ogromnom broju.

Njena popularnost nije ostala samo na selfi fotografijama. Neko je rešio da od nje napravi zvezdu i na društvenim medijima pa joj je otvporio i nalog na Tviteru. Najdalje je otišao Njujork magazin u čijem tekstu je ovaj madarinski patak prozvan najpoželjnijim neženjom u Njujorku.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen/ Twitter/Printscreen/CBSNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter