PRIRODA I ČOVEK: Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije dobilo nagradu u Londonu!

 

Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) u Londonu je dodeljena nagrada Marjan-Marš za 2018. godinu za dugogodišnji rad na zaštiti ptica.

Ceremonija uručenja nagrade održana je 14. novembra u sedištu Univerziteta King''s College London, tokom koje je predstavnik DZPPS, Milan Ružić, održao predavanje na temu ilegalnog stradanja ptica u Srbiji i na Balkanu, saopštio je DZPPS.

- Nagrada koju smo dobili izuzetno nam znači jer pokazuje da je naš rad prepoznat i vrednovan u međunarodnoj javnosti. Posebno godi kada priznanje dođe od jednog od najprestižnijih svetskih univerziteta koji je od osnivanja do danas svetu podario veliki broj istaknutih naučnika, među kojima je i 12 dobitnika Nobelove nagrade -  rekao je Ružić.

U saopštenju Univerziteta King''s College London stoji da je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nagrađeno Marjan-Marš laureatom za 2018. godinu za neumorne napore da se zaustavi krivolov i stradanja ptica u Srbiji i na Balkanu, zbog čega su susretali veliki broj opasnosti, uključujući fizičke i verbalne napade, kao i pretnje smrću, uz opstrukciju i lošu saradnju nadležnih institucija.

King''s College London dodeljuje nagradu Marjan-Marsh u saradnji sa britanskom fondacijom Marsh Christian Trust. 

Ova nagrada se dodeljuje jednom godišnje pojedincima i organizacijama koje daju izvanredan doprinos u područjima gde se prepliću ljudski sukobi i zaštita prirode.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost