Izvor:
05.12.2018 u 12:07
0

FILM „TERET“ UVRSTAN U BIOSKOPSKI REPERTOAR: „Priča o NATO agresiji 1999-te!

"Teret", najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedni srpski predstavnik na Filmskom festivalu u Kanu, od sutra kreće u redovnu bioskopsku distribuciju po Srbiji, najavili su danas organizatori.

Film mladog reditelja Ognjena Glavonića premijeru u Beogradu imao je nedavno na Festivalu autorskog filma na kome je prikazan u šest redovih termina za koje se tražila "karta više", nakon čega je prikazan i u repriznom terminu festivala "na bis".

Pored toga što je za film vladalo veliko interesovanje publike, ovo ostvaranje trijumfovalo je na FAF-u osvojivši glavnu nagradu "Aleksandar Saša Petrović".

Publika u Beogradu imaće priliku da Teret pogleda sve do 12. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda u kojoj će biti organizovane i dve specijalne projekcije – 7. decembra, kada će nakon filma publika moći da razgovara sa producentom filma Sefanom Ivančićem, kao i 11. decembra kada su razgovor i druženje planirani sa rediteljem Ognjenom Glavonićem.

Od 6. decembra Teret će se naći na repertoaru bioskopa Fontana, a prvo gostovanje van glavnog grada imaće na reviji Autorskog festivala u Subotici od 6. decembra, dok će se od 13. decembra naći na redovnom programu bioskopa Eurocinema Subotica.

Od 27. decembra Teret će se prkazivati u Kulturnom centru Kruševac.

Od nove godine Teret će biti prikazan u bioskopima u Novom Sadu, Nišu, Bačkoj Palanci, Vrbasu…

Ovo ostvarenje o kome se mnogo govorilo i pre nego što ga je iko u Srbiji pogledao osvojilo je mnogobrojne nagrade i priznanja na prestižnim festivalima širom sveta: Nagradu Roberto Roselini u kineskom gradu Pingjau na Festivalu Pritajeni tigar, skriveni zmaj, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film Zagreb Film Festivala, Specijalnu nagradu na ljubljanskom Liffe festivalu.

Ognjen Glavonić je za "Teret" nagrađen za režiju na Festivalu u Košicama, a glavnom glumcu Leonu Lučevu pripalo je Srce Sarajeva na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu za Najbolju mušku ulogu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@mornoambarina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter