KAKO DA DOBIJETE ONO ŠTO ŽELITE UZ MINIMUM TRUDA: Preobrazite svoj život već danas uz ova tri saveta! (FOTO)

 

 Jeste li ikad u životu nešto toliko želeli i pokušali da dograbite da biste, na kraju, tu stvar ne samo izgubili, već je i odgurnuli miljama daleko od sebe? U kulturi u kojoj je normalno da se "borimo za ono što želimo" preplavljeni smo ratovima i borbama za nešto, za nekoga ili protiv nekoga i nečega. Borimo se protiv bolesti, za nečiju naklonost, višu poziciju. Šta na kraju dobijamo tom večnom borbom?

Jedan od Sedam duhovnih zakona uspeha koje podučava Dipak Čopra, govori upravo o tome i zove se Zakon minimalnog truda.

Ovaj zakon bazira se na ideji da postižemo više ako se zalažemo manje. Iako zvuči paradoksalno, ako o ovom zakonu razmišljamo kroz načelo očuvanja energije, on ima smisla. Osnova zakona je da je inteligencija prirode ustrojena tako da uz minimum napora postiže maksimum: cvetanje cveta, reka koja teče, kiša koja pada, trava koja raste - sve se pokreće u harmoniji i uz univerzalnu energiju ljubavi bez truda i napora.

Zamislite da je vaše telo nosilac te energije. Na vama je izbor hoćete li je čuvat ili širite. Kada nas pokreću strah i ego, trošimo golemu energiju ili čak postavljamo blokade koje zaustavljaju tok pozitivne energije. Sa druge strane, kada su naša dela motivisana ljubavlju, snagu dobijamo iz univerzalnog izvora energije.

 

 

Kada se prepuštamo toku ili prihvatimo stvari takve kakve jesu, štedimo tu dragocenu energiju. Možemo vežbati primenu ovog zakona i u svakodnevnom životu tako što ćemo da naučimo tri stvari:

1. Vežba potpunog prihvatanja. Umesto da se borite protiv situacija koje vam nisu po volji, odlučite da ih prihvatite. To ne znači da ste pasivni, već ste, oslobađajući se tenzije konstantne borbe, spremniji da učinite ono što zaista želite. Takođe, prihvatanje umanjuje našu patnju koja nastaje iz otpora prema određenoj situaciji.

2. Preuzimanje odgovornosti. Ne prebacujte krivicu na druge ljude i okolnosti, ali ni na sebe. Fokusirajte se na ono što danas možete da preuzmete kako biste napredovali.

3. Ne rasipajte energiju na pokušaje da se odbranite ili nekome dokažete. Budite fleksibilni i prijemčivi i za druga mišljenja.

Kurir
Foto: YouTube

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live