PRISTOJNOST POVEĆAVA USPEŠNOST U ŽIVOTU: Saznajte kako decu naučiti da budu pristojna!

Deca nemaju urođene manire. Pristojnost je nešto što trebaju naučiti. Najbolji način da roditelji nauče decu pristojnosti je da budu i sami pristojni jedni prema drugima kod kuće i da tako na svom primeru poduče decu. Svaki put kad vam dete nešto doda, zahvalite mu se. Svaki put kad zatražite nešto od deteta, lepo ga zamolite. Kad ne čujete dobro šta vam neki od ukućana govori, zamolite ga lepo da vam ponovi.

Za podučavanje dece pristojnosti važna je doslednost. Ne odričete se svog autoriteta ako ste uljudni prema detetu. Deca koja žive u pristojnom okruženju, lakše se privikavaju na dobre manire i opuštenije ih koriste u raznim prilikama. Neće biti zbunjeni kad dođu na neko novo mesto gde trebaju biti pristojni. Njihova će pristojnost postati sastavni deo njihove ličnosti, ako se vaspitavaju u takvom okruženju.

Kako pristojnost pomaže deci? Pristojnost uči decu da se prema drugima odnose sa poštovanjem. To ih uči da razmišljaju o ljudima oko sebe i da se ponašaju tako da se drugi osećaju prijatno u njihovom društvu.

Koje su prednosti pristojnog ponašanja?

Preduzeća će radije zaposliti ljude koji pokažu lepe manire na razgovoru za posao. Ljudi koji su uviđajni, bolje funkcionišu u radnom okruženju, naročito onom koje uključuje timski rad. Lakše se slažu sa drugima i otvara im se više prilika zbog njihovog pozitivnog stava.

Pristojnost pomaže da brak ostane stabilniji. Ako ste uviđajni prema partneru i ako pokazujete znakove poštovanja, to je vrlo važno za sreću u braku. Jedan od najčešćih uzroka raspadanja brakova je to što jedan od partnera oseća nepoštovanje u braku. Zato kad decu od malena počnete podučavati lepim manirama, povećavate im šanse da budu uspešniji na poslu i kod kuće. Zbog toga pridržite vrata detetu i zahvalite mu što je postavilo sto.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live