Izvor:
24.12.2018 u 11:08
0

KO STVARNO VLADA SVETOM: Zaronite u mračne senke Vatikana!

Vatikan, najmanja država na svetu, je srce Rimokatoličke crkve i centar raznih misterija i tajni. Jedna od njih je i najzatvoreniji red katoličkih kaluđera za koji mnogi veruju da vuče konce svetskih zbivanja.

Tajni red jezuita osnovao je 1534. španski sveštenik Ignasio Lojola, inače bivši vojnik, sa još šestoricom istomišljenika. Od tada su jezuiti, inače čisto muški red, na prvoj liniji svih misija Rimokatoličke crkve kao najvatreniji ratnici katoličanstva. Međutim, brzo su postali agresivan, mističan i veoma uticajan red.

Jedni smatraju da su jezuiti zajednica pokvarenih, zlih i nevidljivih ljudi, drugi da su zaista Isusovci, a treći da je to globalna organizacija čiji je jedini cilj da izazove novu krizu.

Abraham Linkoln rekao je: "Ovaj rat (Američki građanski rat 1861-1865) nikada ne bi ni počeo da nije bilo velikog utjecaja jezuita." Semjuel Mors, autor je knjige "Strana zavera protiv sloboda SAD", pisao je: "Jezuiti su tajno društvo, poput masonskog reda, s tim da su oni još gori i još opasniji."

Edmond Pariz napisao je "Tajnu istoriju jezuita", gde navodi: "Javnost je skoro potpuno nesvesna uloge Vatikana i njegovih jezuita u započinjanju dva svetska rata. Takvu situaciju delomično možemo da objasnimo gigantskom finansijskom moći Vatikana, kojom su stekli prevlast u mnogim aspektima, a naročito od vremena poslednjeg rata."

M . F . Kuzak je 1896. napisao knjigu "Crni papa": "U krugovima Rimske crkve pouzdano se zna da se izraz 'Crni papa' oduvek koristio za jezuitskog generala, pošto on nosi crnu odijeću, za razliku od pape, koji nosi belu. Oni rimokatolici koji ne simpatišu jezuite, a njihov broj nije mali, smatraju da taj Crni papa kontroliše 'Belog papu' čak i uprkos tome što je ovaj prvi (Crni papa) u obavezi da bar pokaže poslušnost prema ovom drugom."

Sada je jedna osoba i Crni i Beli papa – papa Franja je pripadnik Jezuitskog reda.

Nemački filozof Fridrih fon Hardenberg rekao je: "Nikada u istoriji sveta nije postojalo takvo društvo. Čak ni drevni rimski Senat nije imao tako jasan plan za vladanje nad svetom."

Ovo su samo neke u moru izjava o jezuitima. Međutim, velika tajna krije se u samom Vatikanu.

Na baziliku Svetog Petra u Vatikanu nastavlja se kolona stubova polukružnog oblika. Vatikan zvanično smatra da stubovi simbolišu "grljenje" vernika. Na njih se nastavlja avenija "Put mira", a zajedno formiraju ključ. Završnu fazu ovog misterioznog ključa predstavlja i takozvani "trozubac" od žive ograde koji se formira oko mauzoleja cara Adrijana, poznatog kao anđeoska tvrđava. Kad se gleda iz ptičje perspektive, ceo ovaj kompleks formira jasan arhitektonski ključ.

Ovako precizno izvedena arhitektura ne može da bude slučajna. Pitanje je šta se, zapravo, krije iza toga.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter