Izvor:
29.12.2018 u 21:40
0

POSLOVNI SAVETI: Kako ostaviti utisak na poslu i sa svima izgraditi korektan odnos?!

Budite u dobrim odnosima sa svojim nadređenima i kolegama, ponašajte se primereno i dajte na poslu sve od sebe. Uspeh vas neće mimoići.
Osobe koje u ova teška vremena imaju zaposlenje, može se reći da su pravi srećnici. Danas, kada je gotovo veća mogućnost da dobijete na lutriji nego pronađete novi posao, potrebno je uložiti dodatni trud da zadržite sadašnji posao, ako ga imate.

Mnoge kompanije naime u poslednje vreme bile su prisiljene otpustiti višak radnika, a ostali su samo oni najbolji. Kako biste upravo vi bili oni koji će zadržati posao, sada je trenutak da date sve od sebe u poslu bez obzira generalno nesigurnu poslovnu budućnost. Upravo zbog toga ovi saveti sigurno će vam pomoći da postanete nezamenjivi u poslu koji radite. Vreme je da se bacite na posao kao nikad do sad, jer to vam je možda jedina garancija za bolju budućnost.

1. Uljudnost i dobro maniri

Molim, hvala, izvoli, oprosti četiri su reči koje nikako ne smete zaboraviti, a posebno ne u poslovnom okruženju. Uljudnost i dobri maniri ne samo da će ostaviti dobar utisak na vaše nadređene, nego i na kolege s kojima radite.
To uključuje ne samo formalne i neformalne razgovore, nego i razgovore preko telefona, e-maila i drugih sredstva komuniciranja.

2. Suočite se sa svojim greškama

Niko nije savršen i svakome od nas može se dogoditi greška, što znači da se morate savesno i odgovorno suočiti sa njom, priznati je i naravno pokušati popraviti. Nemojte nikako pokušavati svoje greške pripisati drugima, bez obzira koliko će vaš nadređeni biti ljut na vas u određenom trenutku. Kasnije će se vaša spremnost da ispravite grešku, takođe ceniti.

3. Kada ne doći na posao

Niko od vaših kolega i nadređenih ne želi vas gledati bolesne na poslu i to ne samo iz razloga što nećete biti sposobni odgovorno i koncentrisano odraditi svoj posao, nego ćete verovatno proširiti svoje klice na svoje kolege. Zbog toga, kada stvarno zagusti ostanite kod kuće.

4. Prebrodite krize

Kada se na poslu dogodi nešto neočekivano, pa treba rešiti određeni problem, osoba koja se uhvati u koštac s tim problemom sigurno će ostaviti bolji utisak kod nadređenih nego osoba koja ne preduzme inicijativu. Potrudite se da vi budete osoba koja će preduzeti inicijativu i koja će rešiti određeni problem.

5. Koje teme treba izbegavati

Izbegavanjem neprimerenih tema možda vam neće toliko pomoći u ostavljanju dobrog utiska, ali sigurno zbog izbegavanja određenih tema nećete ostaviti loš utisak.
Naš je savet da izbegavate političke, religijske, rasne i zdravstvene probleme, odnosno sve teme koje mogu povrediti nečija osećanja.

6. Organizujte svoje vreme na poslu

Vaša sposobnost da organizujete vreme na poslu, sigurno će ostaviti dobar utisak na vaše nadređene i kolege sa kojima radite. To se posebno odnosi da izvršavanje zadataka koji su vama dodeljeni, na vreme ili čak pre vremena.

7. Nemojte vređati kolege

Koliko je važno biti u dobrim odnosima sa vašim nadređenima, toliko je važno biti u dobrim odnosima sa svojim kolegama, ponekad čak i važnije. Ne samo da morate pokazati poštovanje prema kolegama, kao što smo već i naglasili, pokušajte sa svima barem imati dobre poslovne odnose, do prijateljstva može i ne mora doći. Nemojte na sebe skretati pažnju nadređenih zbog neslaganja sa kolegama.

8. Prezentujte kompaniju u najboljem svetlu

Bilo da se radilo o sastanku sa sadašnjim ili budućim poslovnim partnerima, formalnim i neformalnim sastancima, ručkovima, bilo kojoj prilici, uvek svoju kompaniju predstavljajte u najboljem svetlu.
To se posebno odnosi na prezentacije, na koje morate doći spremni.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Srpska dijaspora

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter