Izvor:
05.01.2019 u 11:42
0

POČELA PRAVA ZIMSKA BAJKA: Pogledajte kako Kinezi uživaju na Festivalu leda! (VIDEO)

U Harbinu, gradu na severu Kine poznatom po ljutim zimama, danas je počeo godišnji Festival leda, a više od 300 muškaraca i žena, samo u kupaćim kostimima, prkose ledenoj vodi na takmičenju u plivanju, kao delu festivala koji je među najvećim u severnoj hemisferi.

Temperature u ovom gradu, koji se nalazi u kineskoj provinciji Hejlongđijang, mogu da se spuste na čak 35 Celzijusovih stepeni ispod nule.

Strastveni plivač Ju Hongtao (50) mesecima je trenirao u ledenoj vodi reke Songhua kako bi se takmičio na zimskom turniru u plivanju na Festivalu leda, koji se svake godine održava u Harbinu.

"Morate početi s plivanjem od jeseni kako bi vaše telo moglo da prevaziđe nagli uticaj hladnoće na kardio-vaskularni sistem. Kada zaronite u vodu, osetite ogromnu hladnoću", kaže Ju, stanovnik Harbina.

Otkako je prvi put održan početkom osamdesetih godina prošlog veka, Festival leda svake godine privlači milione posetilaca iz celog sveta.

Pogledaj video:

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/printscreen/officialtravelking

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter