Izvor:
10.01.2019 u 20:59
0

REŠENA VELIKA MISTERIJA: Muškarci ipak više vole plavuše?!

Novo istraživanje objavljeno u Žurnalu za socijalnu psihologiju je imalo za cilj da proveri tvrdnju da muškarci više vole plavuše. Nakon podrobne analize, zaključeno je da su muškarci stvarno slabi na plavokose žene.

Naime, istraživači sa univerziteta Ausburg u Minesoti su grupi od 110 muškaraca pokazivali slike žena različitih boja i dužine kose, i od njih su tražili da ih rangiraju po atraktivnosti, percepiranom godištu, zdravstvenom stanju i drugim kriterijumima.

Rezultati studije su pokazali da u odnosu na žene tamnije kose, plavuše atraktivnije pripadnicima jačeg pola, a osim toga oni ih percepiraju i kao mlađe i zdravije osobe. S druge strane, muškarci ih takođe smatraju i više promiskuitetnim od drugih žena. Većina učesnika istraživanja su izjavili da bi izlazili sa ženama bilo koje boje kose, ali da im se one sa crnom bojom kose čine kao potencijalno najbolje supruge.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter