Izvor:
18.03.2019 u 19:41
0

DOBRE NAVIKE ODMORNIH LJUDI: Da li imate neku od ovih pet?

Šta je zajedničko odmornim i fit ljudima koji naporno rade i sede u kancelariji? Svi će oni naći vremena za vežbanje i voditi računa o tome šta jedu, iako je to teško i ponekad zahteva mnogo vremena i planiranja. Evo šta oni rade, a što biste i vi mogli da usvojite da biste svoje telo tretirali kao hram kakav jeste.

1. Pripremaju hranu za sutrašnji dan

Kuhinja nije mesto u kojem jedete već gotovu hranu. Ako želite zdravo da se hranite, ključno je da dan pre isplanirate šta ćete jesti i pripremite jelo unapred. Tako se nećete svakog dana na poslu nervirati što jedete hranu nabavljenu po pekarama, slatkiše i nezdrave grickalice. Od nje se, naravno, osećate tromo i obično se prejedetže. Ako pak kod kuće posle posla pripremite sve za sutrašnji dan, nećete tako lako pokleknuti pred rafom sa čokoladicama.

2. Preskaču dijetalne napitke

Dijetalni napici zaista ne bi trebalo da se nađu na vašem jelovniku ako želite da budete zdravi. Nedavna studija otkrila je da oni koji redovno piju dijetalne napitke imaju trostruko više masnog tkiva na stomaku od onih koji to ne rade. Pijte vodu!

3. Korisno ispune vreme nakon posla

Ako želite da budete u formi, nije dobro da nakon posla samo lenčarite, jer ćete previše razmišljati o hrani i nezdravim poslasticama. Kvalitetno ispunite svoje vreme, svirajte, čitajte, idite u prirodu ili radite bilo šta što vas opušta.

4. Ne treniraju svaki dan

Naravno da, ako želite da budete u kondiciji, morate da vežbate, ali ne svakog dana. Dani odmora su jednako važni kao i dani kada vežbate, jer se tada mišići odmaraju i formiraju. Ako budete vežbali svakog dana, naročito ako je reč o napornijim vežbama, mišići vam to neće oprostiti – a može se desiti da ubrzo i prestanete u potpunosti s ovom važnom, zdravom navikom.

5. Idu na spavanje pre 12 sati

Ako ne spavate redovno, pate i zdravlje i vitka linija. Istraživanja su pokazala da ako smo neispavani, veći je rizik da ćemo posegnuti za visokokaloričnom hranom i manje verovatno je da ćemo prikupiti dovoljno motivacije i otići na vežbanje. Zato, spavajte minimum osam sati i idite na spavanje pre ponoći.

Lepa i Srećna
Izvor:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter