Izvor:
20.03.2019 u 20:31
0

SAVETI PSIHOLOGA: Praktikujte male stvari, kako biste sačuvali ROMANSU!

Ljubav zahteva konstantnu negu, kako bi opstala i prevazišla sve krize. To je snažna emocija, između dvoje ljudi, koja zahteva poštovanje, saosećanje, strast, ali i požrtvovanost i kompromis. Zato često zapada u krizu, ali, ako zante kako da se borite, ni jedna kriza neće biti fatalna po vaš odnos.

Osnov svake velike ljubavne priče je refleksija – odnos u kome dajete svu ljubav, koju želite za sebe. Isto će uraditi i vaš partner, što znači da će vaš život biti ispunjen snažnom, uzajamnom ljubavlju.

Ljubav je takođe i polje mnogobrojnih psiholoških i socioloških istraživanja, pa su naučnici posvetili godine i trud proučavanju ove emocije i odnosa dve osobe. Otkrili su da za zdravu ljubav treba strpljenja, ali da samo par sitnica mogu popraviti gotovo svaku krizu.

Kada je ljubav u pitanju, za sreću su zaista potrebne sitnice…

Budite zahvalni

Suština ljubavi je da ste uvek tu jedno za drugo. Zato je jedan od osnovnih pokazatelja ljubavi – zahvalnost. Ukoliko jedno drugom pokažete kako ste zahvalni na svakom zajedničkom trenutku, ili na nekom lepom gestu, učinićete da se vaš partner bez sumnje oseti voljeno.

Istraživanja su pokazala da je procentualno veliki borj parova, koji svakodnevno iskazuje zahvalnost u stanju da prebrodi krizu, zajedničkim trudom, u odnosu na druge parove.

Budite ljubazni i velikodušni

Srećni parovi su velikodušni, kada jedno drugom poklanjaju vreme i pažnju. Njihove su reči uvek s ljubavlju, a strpljenje nikada ne izostaje. Kriza uglavnom počinje, kada se ljubav shvati zdravo za gotovo. Za nju nema mesta, kod parova koji jedno drugo, svakodnevno obasipaju pažnju.

Razgovarajte otvoreno

Kvalitetan razgovor bitan je iz 2 razloga. Prvi se naravno odnosi na iskren razgovor, koji će vam pomoći da razumete jedno drugo i prevaziđete probleme zajedničkim trudom.

Druga ali ne manje važna vrsta razgovora, je onaj koji predstavlja intelektualni, ali i emotivni izazov. Razgovor koji ne podrazumeva, svakodnevne teme i ustaljene fraze, već onaj koji će za vas oboje biti svojevrstan izazov i preći u neku vrstu debate. Ovakav razgovor bitan je za buđenje pozitivne tenzije među vama, koja može prerasti u strast.

Stvarajte zajedničke uspomene

Jedno psihološko istraživanje pokazalo je da su parovi, koji su barem jednom nedeljno zajedno probali nove stvari i imali različita zajednička iskustva, bili neuporedivo srećniji od drugih.

Stvaranje zajedničkih uspomena, zaista će pozitivno uticati na vaš odnos i pri svakom novom iskustvu, leptirići u stomaku, razigraće se ponovo.

Negujte svoje vreme

Ukoliko želite da uživate jedno u drugom, ne smete se izgubiti. Morate nastaviti da se družite sa svojim prijateljima, uživate u samostalnim aktivnostima i radite na sebi.

Srećna veza podrazumeva samostalno vreme za oba partnera. Zaista je zdravo da se barem nakratko razdvojite, kako biste shvatili da nedostajete jedno drugom i kako ne biste zaboravili ko ste vi u stvari.

Dopisujte se

Neka vaša konverzacija putem socijalnih mreža bude neki vid izazova. Možete se dopisivati kao da se ne poznajete, flertovati ili slati dvosmislene poruke jedno drugom, bitno je samo da međusobno zagolicate maštu, kako bi vaš susret bio ispunjen strašću i nestrpljenjem.

Zaista nije teško voleti. Potrebno je da to kroz sitne gestove svakodnevno pokažete svom partneru, kako bi se on osetio spokojno, poželjno i voljeno.

Ljubav je dragocena. Ona je nešto za šta se vredi boriti. Dati sebe u potpunosti. Ne zaboravite. Ljubav je da se svaki dan kaže i pokaže!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter