Izvor:
29.09.2016 u 01:12
0

OBRATITE PAŽNU KADA KORISTITE GUGL: Pornografski sadržaj tamo gde ga ne očekujete

Američka kompanija Gugl (Google) je ove nedelje proslavila 18 godina postojanja, ali izgleda da mora još da uči, bar kada je edukacija dece u pitanju. Nekoliko korisnika je bilo šokirano kada su saznali da ukoliko u polje za pretragu ukucate „ilustrovane knjige za osmogodišnjake“, Gugl može da ponudi sadržaj za odrasle, koji je, naravno, neprimeren za decu. Prema rezultatima koje je Gugl ponudio, izgleda da su knjige „Svi masturbiraju“ i „Mala knjiga velikog penisa primeren sadržaj za osmogodišnjake.

Neki korisnici misle da Gugl na osnovu prethodnih pretraživanja nudi ovakave rezultate. Međutim, nekoliko Reddit korisnika je napisalo da iste ovakve rezultate dobijaju i kada koriste incognito režim, što znači da je možda ipak Google kriv.

Moguće je i da su rezultati pretrage na osnovu prethodnih pretraživanja, ali je i dalje neprihvatljivo da takve knjige budu na vrhu rezultata pretrage, pogotovo ako su ukucane određene reči u polje za pretragu.

Naravno da i roditelji treba da obrate pažnju da njihova deca ne dolaze u kontakt sa ovakvim sadržajem, ali sa druge strane, veliki broj dece danas koristi internet svakodnevno, i Google bi trebalo da bude pažljiviji sa predlozima u rezultatima pretrage, piše sajt The Next Web.

Mondo.rs
Foto: Google images

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter