Izvor:
23.04.2019 u 15:12
0

IMATE SVE KOD KUĆE: Četiri namirnice za bolje pamćenje!

Njegovu visinu određuju brojni faktori, ali i način ishrane, ističu naučnici sa američkog univerziteta Taft. Na listi namirnica koje posebno doprinose razvoju kognitivnih sposobnosti, nalaze se:

1. Sirova jaja sadrže proteine i zdrave masnoće ključne za razvoj moždanih funkcija, posebno kod mladih. Da bi nutritivne vrednosti ostale što više očuvane, trebalo bi da se kuvaju što kraće.

2. Zeleno povrće blagotvorno deluje na ceo organizam, pa tako i na mozak. Bogat je izvor vitamina E koji je ključan za zdravlje ovog organa, ali i smanjivanje rizika od Alchajmerove bolesti.

3. Orasi jačaju sposobnost pamćenja jer sadrže omega 3 masne kiseline i polinezasićene masti, koje organizam ne stvara pa moraju da se unose hranom. Istraživanja su pokazala da samo 29 g oraha sadrži 2,6 g omega 3 masnih kiselina, dok se u jednoj kašičici orahovog ulja nalazi 1,4 g polinezasićenih masti.

4. Borovnice sadrže široku lepezu sastojaka koji su direktno povezani sa razvojem i rastom mozga. Pojedina istraživanja pokazuju i da usporavaju proces starenja.

Happytv.tv
Foto:Yay images

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter