Izvor:
23.04.2019 u 16:11
0

VREME JE ZA MENTALNI DETOKS: Deset znakova da trošite život na pogrešne stvari!

Svako od nas ima viziju života ispunjenog srećom. Da biste stigli do te vizije potrebno je da radite na sebi i da ne trošite uzalud dragoceno vreme.Postoje sitne navike na koje uzalud trošite vreme, koje je dragoceno. Ukoliko želite da vodite ispunjen život, potrudite se da iskorenite barem neke od njih!

1. Često imate zamerke

Stalno se žalite na nešto, a na taj način samo širite negativnu energiju. Negativan stav o svemu, neće vas nigde dovesti, a najgore što sebi možete da dozvolite jeste da nezadovoljni stojite u mestu. Zato promenite način razmišljanja i obratite pažnju na stvari koje vas čine srećnim.

2. Ne ulažete u svoj razvoj

Ne smete dozvoliti da stagnirate. Potrebno je da istražujete i celog života učite nove stvari. Pozitivni izazovi u životu pomoći će vam da se umno razvijate i budete kreativniji.

3. Često govorite negativno o sebi

Ako sami sebe odredite kao nedovoljno dobre u ma čemu, smanjujete mogćnost svog napretka. Ono što o sebi mislite, pre ili kasnije postaje vaša stvarnost, zato se preispitajte i poradite na sebi i na svom mišljenju o sebi.

4. Ne pravite planove za budućnost

Naravno da treba živeti u ovom trenutku, ali neophodno je i razmisliti o budućnosti, jer treba da odredite put kojim treba da idete. Napravite svoju viziju i korak po korak težite ka svom životu iz snova.

5. Provodite vreme sa pogrešnim ljudima

Život je jedan i treba ga trošiti samo na prave ljude, na one koji iz nas izvlače ono najbolje. Toksični ljudi ispijaće vašu pozitivnu energiju i sprečiće vas da napredujete.

6. Provodite mnogo vremena na društvenim mrežama

Umesto da trošite svoje vreme na telefonu posvetite se sebi i svom napretku.

7. Trošite novac na bespotrebne stvari

Dovedete li sebe ponekad u situaciju da ste potrošili gotovo sav novac na stvari koje vam uopšte nisu potrebne? Krajnje je vreme da to promenite. Na taj način jednostavno ćete moći pravilno da baratate novcem i obezbedite sve svoje životne potrebe, a uz to možete da uštediti za nešto što će vam stvarno biti potrebno.

8. Ne spavate dovoljno

Pre svega, kvalitetan san utiče na vaše zdravlje i vašu produktivnost. Da biste efikasno obavljali svoje obaveze potrudite se da legnete na vreme i poradite na kvalitetu sna.

9. Ne vodite računa o sebi

Ne vodite zdrav način života. Nemate vremena da vežbate i hranite se zdravo. Međutim, pored fizičkog izgleda, zdrave navike utiču na vašu psihu i ukoliko ih usvojite, primetićete da ste mnogo bolje raspoloženi.

10. Ne napuštate svoju komfor zonu

Mislite da vam je lepo u vašoj zoni komfora, ali izvan nje nalazi se ceo jedan život, koji čeka da ga proživite. Rizikujte malo i možda vam se dogode velike stvari.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter