Izvor:
24.04.2019 u 13:46
0

DODIR KAO NAČIN KOMUNIKACIJE: Od pozitivnih do negativnih osećaja!

Koža je najveći organ našeg tela. Osim što ima zaštitnu ulogu, koža prima raznovrsne podražaje, koji izazivaju najmanje četiri vrste čula: čulo dodira, toplote, hladnoće i boli. Postoje izuzetci ali većini osoba dodir je veoma bitan i sastavni deo života. Dodir je način komunikacije kojim nekad možemo reći više nego rečima. Primer su dojenčad koja ne shvataju šta im pričamo ali naša mimika, gestovi i dodir pokazuju detetu šta osećamo prema njemu. U pubertetskoj pa i u adolescentskoj fazi dodirom se pokazuje mnogo toga, od pozitivnih do negativnih osećaja. Među mladima je čest način komunikacije maženje, zagrljaj, poljubac.

Postoji mnogo slučajeva kad sa vremenom i sa obavezama zaboravljamo na vrednost čula naše kože i važnost dodira. Za maženje nemamo vremena i uskraćujemo sebi nešto prekrasno. U principu naše telo je jedna velika nepoznanica, toliko toga je neistraženo. Ponekad bi trebalo malo zastati u ovom užurbanom svetu i za promenu staviti sebe malo na prvo mesto!

Trebali bi sami sebi dopustiti da stvarno osetimo. Ako imamo partnera to trebamo u potpunosti znati iskoristiti. Kada umorni dođemo kući svako juri na svoju stranu ili se opušta na svoj način, udaljavamo se. Zašto? Niko ne zna pravi razlog. Trebali bi malo razmisliti i u život uvesti promene.

Kada dođete umorni kući, zamolite partnera da vas malo miluje po leđima, osećaj prijatnosti je neopisiv. To je jasan pokazatelj važnosti dodira. Trebamo se malo znati opustiti i prepustiti. Šapnite partneru nešto na uho. Zašto ne, pa nije s vremenom, obavezama i brigama nestala i nežnost. Dopustite mu/joj da vas poljubi u vrat, proći će vas trnci. Nekada je uhvatiti za ruku osobu do koje vam je stalo nešto što će je/ga iznenaditi i razveseliti, a to je tako jednostavno. Samo što takve stvari sa vremenom zaboravljamo.

Važnost dodira najosetljivijeg dela tela bolje polovine
Znate li uopšte koji deo tela je kod vašeg partnera/ke najosetljiviji? Ispitajte to. Na jedan nežan i romantičan način izljubite celo telo i pritom obratite pažnju šta mu/joj najviše odgovara. Prsti rade čuda. Svaki deo tela bi trebali osetiti pod prstima da bi se mogli diviti koži i lepoti tela svog partnera/svoje partnerke. Toliko je toga što možemo raditi kako bismo kvalitetno iskoristili vreme. Telo treba stimulisati. Užitak je nešto što će nas osloboditi od stresa i ulepšati nam dan. To treba iskoristiti. Produbićete odnose, a i okoristiti se jer kad razmazite partnera/partnerku to će vam se vratiti istom merom.

Treba uživati u životu pružati nežnost jedni drugima
Trebamo iskoristiti ako nas privlači neko ko nam može ulepšati dan, noć, mesec, godine života. Usudite se prepustiti uživanju. Razmislite kako bi mogli raznežiti i zadovoljiti osobu sa kojom ste odlučili u životu podeliti svoju intimu. Nekada ćete možda više uživati u usrećivanju osobe do koje vam je stalo nego kad vam ona odluči vratiti istom merom. Treba sve isprobati, videti šta vam odgovara. Vaš će trud biti nagrađen od osobe zbog koje ćete se truditi.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter