Izvor:
24.04.2019 u 13:57
0

MOGLO BI VAS KOŠTATI DOBRIH PRILIKA: Saveti za posao koje nikada ne treba poslušati!

Ove savete za posao nikad nemojte poslušati. Verovatno ste barem jednom čuli – slijedi svoje snove i oni će se ostvariti, ali ovo je jedan od najgorih saveta koji možete dobiti. Svi vole davati savete, ali kada je reč o vašoj karijeri budite oprezni i nemojte da primate savet od bilo koga. Business Insider sproveo je istraživanje i zamolio je svoje čitaoce da im kažu koji su najgori poslovni saveti koje su dobili tokom karijere. Ovo su saveti koji nisu nikome pomogli, a ako ste ikada dobili jedan od ovih saveta – ignorišite ga.

1. Nemoj prihvatiti povišicu – Morate priznati, ovaj savet sam po sebi ne zvuči logičan, ali Trey Talley kaže kako mu je upravo ovo savetovao profesor makroekonomije.

2. Sledi svoje snove i sve će se složiti. – Ovaj savet najčešće čujemo od roditelja, ali ujedno je i jedan od najgorih saveta koje možete primiti. Ne mogu svi biti Bill Gates ili Warren Buffett, i postavljanje nerealnih očekivanja moglo bi vas koštati dobrih prilika u budućnosti.

3. Prihvati posao zbog iskustva. – Želite napredovati u karijeri, a prihvatanje poslova koji se ne uklapaju u dugoročni plan nije najbolja taktika.

4. Žena si, moraš nositi suknju. – Ovaj savet je daleko od istine…

5. Ostani do penzije u istoj kompaniji. – Danas je ovakav model karijere mrtav. Ako želite zaraditi više, morate tražiti nove prilike.

6. Problem će se sam rešiti. – Problemi neće nestati sami od sebe. Razgovarajte sa kolegama ili šefom i rešite situaciju.

7. Ne treba ti iskustvo ako imaš diplomu. – Kompanije žele zaposlene koji su sposobni i imaju iskustva. Diploma uvek dobro dođe, ali ne garantuje da ćete dobiti posao.

8. Radi prekovremeno. – Posao će ponekad zahtevati od vas da ostanete duže na radnom mestu, ali postane li ovo praksa bićete iscrpljeni i manje produktivni.

9. Radi sve što ti šef naredi. – Uzajamno poštovanje mora postojati, ali nikada nemojte biti marioneta.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter