Izvor:
24.04.2019 u 19:51
0

Žene stres „leče“ hranom, a muškarci po*no filmovima!

Kako se nose sa stresom i šta rade kad žele da se opuste u okviru istraživanja odgovaralo je 115 muškaraca i 250 žena. Utvrđeno je da 51 odsto žena za smirenje koristi hranu, a isto radi 31 odsto muškaraca.

Potreba za prejedanjem je povezana s nadbubrežnim žlezdama i oslobađanjem kortizola, hormona stresa. Kad smo pod stresom, nadbubrežne žlezde oslobađaju kortizol, a on povećava apetit.

S druge strane, istraživanje je pokazalo da bi 27 odsto muškaraca radije imalo seksualne odnose. Isto je potvrdilo samo 11 odsto žena.

Seks je za muškarce beg od bilo kakvih problema koje imaju u datom trenutku, to je eskapizam. Postoje endorfini koji se oslobađaju tokom seksa, zbog čega nastaje osećaj prijatnosti koji može delovati kao lek – kazao je vođa istraživanja Džon Beri.

Happytv.tv
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter