Izvor:
21.05.2019 u 00:47
0

VOJNOM METODOM DO MIRNOG SNA: Uspavajte se na najlakši mogući način!

Uz pomoć ove tajne vojne metode zaspaćete u roku od dva minuta. Ovih četiri koraka među vojnicima koriste se već decenijama, a izgleda kako je sve zaista – efikasno. Metoda se sastoji od četiri koraka uz koje ćete što pre zaspati, prvi put su objavljeni u knjizi – Relax and Win: Championship Performance – 1981, a američki vojnici ih koriste i danas. Pomaže im da zaspe u situacijama koje nisu mirne, kao na primer na bojnom polju.

Evo kako zaspati u roku od dva minuta:

Prvo opustite mišiće lica, uključujući i jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Spustite ramena što više prema dole, koliko idu. Nakon toga, opustite gornji deo ruke, pa donji, jednu po jednu stranu.

Izdahnite i opustite grudi, pa nakon toga noge, počevši od butina pa prema dole.

Sledeći deset sekundi provedite tako da očistite mozak od nepotrebnih misli. Zamišljajte ova tri scenarija: prvo, kako ležite u kanuu na nekom mirnom jezeru i iznad vas nema ništa osim čistog plavog neba. Drugo, možete zamišljati kako ležite u potpuno mračnoj sobi, u mreži za ležanje koja je napravljena od baršuna. Sledeće, ponavljajte: ne misli, ne misli, ne misli – deset sekundi.

Još ne verujete?

Ova tehnika deluje kod neverovatnih 96 posto ljudi koji su vežbali šest sedmica.

Nesanica je najmanje izražena kod adolescenata i dece koji spavaju vrlo kvalitetno, a vrlo česta je kod razvedenih i osoba koje su zbog gubitka voljene osobe podložnije stresu, što posledično dovodi do razbuđivanja i nesanice.

Zanimljiv podatak je i to da ekonomski status takođe utiče na kvalitet spavanja – osobe sa boljim primanjima puno ređe pate od nesanice, za razliku od onih sa nižim primanjima.

Opusteno.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter