VOJNOM METODOM DO MIRNOG SNA: Uspavajte se na najlakši mogući način!

 

Uz pomoć ove tajne vojne metode zaspaćete u roku od dva minuta. Ovih četiri koraka među vojnicima koriste se već decenijama, a izgleda kako je sve zaista - efikasno. Metoda se sastoji od četiri koraka uz koje ćete što pre zaspati, prvi put su objavljeni u knjizi - Relax and Win: Championship Performance - 1981, a američki vojnici ih koriste i danas. Pomaže im da zaspe u situacijama koje nisu mirne, kao na primer na bojnom polju.

Evo kako zaspati u roku od dva minuta:

Prvo opustite mišiće lica, uključujući i jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Spustite ramena što više prema dole, koliko idu. Nakon toga, opustite gornji deo ruke, pa donji, jednu po jednu stranu.

Izdahnite i opustite grudi, pa nakon toga noge, počevši od butina pa prema dole.

Sledeći deset sekundi provedite tako da očistite mozak od nepotrebnih misli. Zamišljajte ova tri scenarija: prvo, kako ležite u kanuu na nekom mirnom jezeru i iznad vas nema ništa osim čistog plavog neba. Drugo, možete zamišljati kako ležite u potpuno mračnoj sobi, u mreži za ležanje koja je napravljena od baršuna. Sledeće, ponavljajte: ne misli, ne misli, ne misli - deset sekundi.

 

 

Još ne verujete?

Ova tehnika deluje kod neverovatnih 96 posto ljudi koji su vežbali šest sedmica. 

Nesanica je najmanje izražena kod adolescenata i dece koji spavaju vrlo kvalitetno, a vrlo česta je kod razvedenih i osoba koje su zbog gubitka voljene osobe podložnije stresu, što posledično dovodi do razbuđivanja i nesanice.

Zanimljiv podatak je i to da ekonomski status takođe utiče na kvalitet spavanja - osobe sa boljim primanjima puno ređe pate od nesanice, za razliku od onih sa nižim primanjima.

 

Opusteno.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro