Izvor:
23.05.2019 u 12:49
0

DA LI STE ZADOVOLJNI SVOJIM ŽIVOTOM? Postavite sebi ova ključna pitanja i spoznaćete kakvim životom živite!

Svako od nas duguje sebi da uzme život u svoje ruke i da sve od sebe, da ga živi punim plućima, ispunjeno i sa uživanjem. Jedini cilj i najveća prekretnica u našim životima, svakako je trenutak kada smo spoznali smisao i cilj svog postojanja i od tog trenutka, svaka vaša odluka vodila je istom cilju, ostvarenju sopstvenog smisla.

Ponekad nam se čini da dajemo sve od sebe da živimo svoj život najbolje što možemo, a samo se površinski trudimo da sve postignemo i stvari nam u većini slučajeva izmiču kontroli. Ako se zaista pitate živite li smislen i ispunjen život, postavite sebi ovih nekoliko pitanja, koja će vam jasno pokazati u kom se životnom periodu nalazite i šta sve možete uraditit za sebe, kako biste živeli život kakav želite i zaslužujete.

Kako se osećate u svom životu?

Koje je prvo osećanje koje vam dolazi kada pročitate ovo pitanje i je li ono pozitivno ili negativno, dajte sebi vremena da o tome malo razmislite. Mnogo toga vam o načinu vašeg života govori i prvo osećanje i prve misli koje se javljaju kada se probudite.

Ako svako vaše buđenje doživljavate kao borbu sa sobom, uhvatite se u koštac i borite se, jer je svaki vaš dan vredan i čeka da ga na najbolji mogući način proživite.

Da li je vaša čaša poluprazna ili polupuna?

Ako još uvek niste spoznali snagu sopstvenih misli, sada je pravo vreme za to. Mi živimo život, koji, verovali vi u to, ili ne, sami kreiramo, stvarajući mentalne slike u našoj glavi, koje konstantno privlačimo sebi i koje nam pre, ili kasnije zaista i dolaze.

Veoma je bitno da naučite da budete zahvalni na svakom životnom iskustvu i da čak i onim, za vas teškim periodima pronađete svetlu tačku i da svoj život posmatrate kao period pun važnih lekcija, jer će vam samo u tom slučaju, svakodnevno dolaziti sve lepša i značajnije iskustva.

Za koga živite svoj život?

O kome razmišljate kada donosite važne životne odluke? Da li je vaša prva ideja: Šta će reći vaša majka, otac, prvi komšija, brat od strica, pirjatelji, pa se tak onda zapitate u kojoj meri vi to želite i da li vam je važno?

Ako svoj život živite da bi drugi bili zadovoljni njime, jedina osoba koja neće uživati u njemu ste na žalost vi, a to je poslednja stvar koju želite za sebe i koja apsolutno nema smisla.

Ispunjen život podrazumeva ispunjenje svih vaših želja, ciljeva i ideja, bez obzira na druge!

Živite li svoju svrhu?

Ako ste već pronaščli svoj smisao i svrhu života, da li je živite i ako ne, šta vas u tome sprečava? Ako dozvolite da vas sputa sopstveni strah, ili tuđe predrasude, nećete nikada iskoristiti pun potencijal svoga života i duboko ćete žaliti zbog toga.

Koliko god zastrašujuće ponekad izgledalo i koliko teško bilo, dobro je ponekad izaći iz zone komfora, osetiti snagu sopstvene volje i boriti se za svoj život, bez tuđih predrasuda i nedostatka vere u sebe.

Vaš cilj nije da pređete određenu životnu etapu, već da uživate u svakom koraku, koji ste na svom putu prešli.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter