Izvor:
24.05.2019 u 21:50
0

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Kada je idealno vreme da ostanete u drugom stanju?

Dok se u drevna vremena žurilo da mlade devojke što pre postanu majke, danas stvari stoje potpuno drugačije.

Rasprave o tome kada je najbolje zatrudneti i imati decu su jako česte. Lekari su sada potvrdili, a žene su iznenađene. Savršene godine za trudnoću nisu dvadesete kao što se verovalo.

Mnoge žene odgađaju trudnoću zbog svakakvih razloga, poput života bez brige, razvoja karijere ili putovanja sa svojom jačom polovinom. Svi ovi razlozi protive se teorijama koje tvrde kako je najbolje imati dete u 20-ima. Ipak, te se teorije menjaju i evoluiraju. Naučnici sada kažu nešto potpuno drugo od vladajućeg mišljenja.

Protivno ustaljenom mišljenju, istraživanje koje je sproveo doktor Džon Mirovski, sociolog iz Teksasa, otkrio je kako je savršeno doba za trudnoću oko 34. godine.

Stručnjak za žensko zdravlje izjavio je kako je idealno da žena zatrudni oko 34. ili 35. godine zbog toga što u 20-ima žene mogu razviti razne bolesti. U 34. godini ženino je telo u najboljem stanju i zdravlju za trudnoću.

Mirovski je isto tako istakao kako bi žene trebale biti oprezne sa trudnoćom u kasnim 30-ima. Žensko telo kako stari, tako i razvija rizik od raznih bolesti i komplikacija reproduktivnog sustava.

Drugi psiholozi slažu se sa teorijom doktora Mirovski: žene oko 34. godine nalaze se uglavnom u stabilnim vezama sa partnerom, imaju idealnu meru energije i vitalnosti, ostvarile su određeni stepen profesionalne karijere i dovoljno su zrele za gajenje druge osobe. Sva ova iskustva ukazuju da je sredina 30-ih godina idealna za trudnoću.

Glossy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter