Izvor:
25.05.2019 u 16:06
0

UVAŽITE OVAJ SAVET: PROBUDILI STE SE USRED NOĆI? Ovo NIKAKO ne biste smeli da uradite!

Većina nas radi ono što nikako ne bismo smeli

Noć je spavate, i odjednom ste se probudili, uvereni da je vreme za ustajanje , a onda vas pogled kroz prozor ili na sat uverava da je vreme za ustajanje još koji sat daleko?

Ako vam je poznat ovaj scenario, onda znate kako zna biti frustrirajuće kada u takvoj situaciji ne možete zaspati.

Šta uraditi da što pre utonete u san u situaciji kada vas telo "obmanjuje" da je gotovo vreme spavanja?

Ostajanje u krevetu i "siljenje na san" je najgori izbor koji ćete napraviti. Ako se mučite s nesanicom duže od 20 minuta, ustanite iz kreveta, prošetajte po stanu i napravite ovo…

Opustite se

Pokušajte s tehnikom opuštanja, duboko udahnite i polako izdahnite. Možete i meditirati.

Uronite lice u hladnu vodu

Uronite lice u hladnu vodu na 30 sekundi i zadržite dah. Kako piše Huffington Post, na ovaj se način stvara refleks ronjenja koji usporava rad srca i podstiče telo da se smiri.

Seksajte se

Tokom seksa telo opušta oksitocin, hormon sreće i endorfine koji su prirodni sedativi.

Pojedite nešto

Buđenje usred noći može biti simptom pada nivoa šećera, odnosno hipoglikemije. Pojedite nešto kako bi podigli nivo šećera u krvi. Ipak, nemojte ovo da radite svaki put kada se probudite usred noći jer će telo noćno hranjenje shvatiti kao nagradu i nastaviće se scenario da se budite noću. Ako sumnjate u hipoglikemiju svakako se što pre obratite lekaru.

Izvor: Espreso.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter