Izvor:
23.06.2019 u 00:21
0

ZA OVOG PRINCA SU GOVORILI DA JE POSEĆIVAO BORDELE: Ali i da je bio serijski ubica Džek Trbosek! (FOTO, VIDEO)

Ono što je uvek bilo predmet spekulacije kada je Albert u pitanju bili su njegov intelekt, seksualnost i mentalno zdravlje.

U porodičnom stablu britanske kraljevske porodice se mogu naći brojni prinčevi koji su imali izuzetno burne živote, koje su pratile brojne priče i spekulacije i koji su navodno bili deo nesvakidašnjih događaja. Jedan od njih je i princ Albert Viktor, najstarije dete princa i princeze od Velsa (kasnije kralja Edvarda VII i kraljice Aleksandre) i unuk britanske kraljice Viktorije.

Od trenutka rođenja bio je u drugi u redu za naslednika prestola, ali nikada nije postao kralj, jer je umro pre svog oca i bake.

Albert Viktor je u svojoj porodici bio poznat kao princ Edi. Kada je bio mlad putovao je širom sveta kao pomorski kadet, a kao odrasla osoba se priključio britanskoj vojsci ali nije preduzeo nikakve aktivne vojne dužnosti.

Posle dva neuspešna udvaranja verio je princezu Meri krajem 1891. godine. Međutim, nekoliko nedelja kasnije je umro tokom epidemije gripa.

Princeza Meri se kasnije udala za njegovog mlađeg brata koji je postao kralj Džordž V tokom 1910. godine.

Ono što je uvek bilo predmet spekulacije kada je Albert u pitanju bili su njegov intelekt, seksualnost i mentalno zdravlje.

Postojale su glasine da je princ homoseksualac, a neki su ga povezivali i sa skandalom u ulici Klivlend u kojoj se nalazio bordel u koji su išli homoseksualci. Međutim, nikada se nisu pojavili uverljivi dokazi koji bi dokazali ove tvrdnje.

Pojedinci čak ističu da je on navodno bio serijski ubica poznat kao Džek Trbosek. Međutim, savremeni dokumenti pokazuju da on nije mogao da bude u Londonu kada su ubistva izvršena, a ta tvrdnja je kasnije odbačena.

BORDEL U ULICI KLIVLEND

U julu 1889. godine policija je otkrila muški bordel u ulici Klivlend u Londonu. Tokom policijskog ispitivanja muške prostitutke i makroi su otkrili imena svojih bogatih klijenata iz visokog društva.

Treba napomenuti da su u to vreme svi homoseksualni odnosi između muškaraca bili ilegalni, a klijenti su se suočavali sa socijalnim izopštenjem, krivičnim gonjenjem i dvogodišnjom zatvorskom kaznom uz težak rad.

Ovaj slučaj iz ulice Klivlend je uključivao brojne ličnosti iz visokog društva, a neke glasine su isticale da je navodno jedan od klijenata i britanski princ Albert Viktor.

Niko ga nije zvanično imenovao, a sugeriše se da su priče izmišljene kako bi se skrenula pažnja sa drugih klijenata.

U decembra 1889. godine, objavljeno je da su princ i princeza od Velsa svakodnevno dobijali anonimna pisma koja su se ticala ove priče oko bordela.

Princ od Velsa se potom umešao u istragu, niko od klijenata nije procesuiran, a protiv princa Alberta Viktora ništa nije dokazano.

Iako nisu postojali nikakvi dokazi, niti je ikada bilo podataka da je princ posećivao slična mesta, mnoge biografe je ovo aktivno zataškivanje čitavo slučaja navelo da pomisle da u priči možda ima nečeg više.

Neki ističu da je princ Albert Viktor verovatno posećivao slične bordete i da je navodno bio biseksualac ili homoseksualac.

I dok su se engleske novine trudile da ne spominju ovu priču i samog princa, one novine koje su izlazile u Velsu, Americi i u kolonijama su bile manje uzdružane.

Neke novine su ga je ismejavale kao "tupoglavog i glupog, pa čak i perverznog mladića", "koji nikada ne bi smeo da se uzdigne na britanski presto".

Nakon ovog događaja porodica šalje princa u Indiju na turneju. I dok su neki pričali da je ovo preduzeto kako bi ga sklonili iz Londona da se glasine više ne šire, drugi kažu kako je put bio planiran pre čitavog ovog slučaja.

IZNENADNA SMRT

Nakon što verio princezu Meri, princ Albert Viktor je dobio grip tokom epidemije koja je trajala od 1889. do 1992. godine.

Došli je do upale pluća i on je umro u kući u Sandringhmau u Norfolku 14. januara 1892. godine, samo nedelju dana nakon svog 28. rođendana.

Kada se to dogodilo uz njega su bili njegovi roditelji, princeza Meri, princ Džordž, princeze Maud i Viktorija, kao i tri lekara i tri medicinske sestre.

Čitava nacija je bila šokirana, a njegov otac je svojoj majci kraljici Viktoriji napisao: "Rado bih dao svoj život za njegov".

Prinčeva majka Aleksandra se nikada nije potpuno oporavila od smrti svog sina, pa je njegovu sobu u kojoj je umro zadržala kao svetilište.

I posle toliko godina od njegove smrti, priče o njemu koje su postojale i tokom njegovog života ne jenjavaju. On i dalje bude interesovanje istoriča i biografa, koji uvek pronađu još neki zaniljivi detalj iz njegovog života.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter