Izvor:
24.06.2019 u 20:33
0

NAUČNICI OTKILI: Koliko treba da spavate da bi izgledali savršeno?

Ako želite da odlazak na počinak ima maksimalne efekte "bjuti slipa", optimalno vreme za odlazak u krevet je 21:45, a najbolje za buđenje 6:55 minuta.

Dakle, najbolji učinak za vaš fizički izgled imaće prosečan san od 9 sati i 10 minuta.

Utvrdili su to britanski naučnici, na osnovu istraživanja o učincima dužine sna na fizički izgled, koje su sprovodili za britansku kompaniju “Sealy UK”, koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta.

Kod ispitanika koji su spavali 9 sati i 10 minuta primećeno je da im je koža blistavija i da imaju bistriji pogled i uopšte bolji ten.

Iako je vreme odlaska u krevet mnogo ranije nego na koje je većina odraslih ljudi navikla, stručnjak za spavanje Nejl Robinson kaže kako mnogi troše puno novca da bi izgledali i osećali se dobro, a zaboravljaju da kvalitetniji noćni san čini čuda za naš celokupan izgled.

"Pritom treba uzeti u obzir i kvalitet sna i učiniti sve što je moguće kako biste stvorili okruženje u kom možete prijatno i mirno da spavate".

b92
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter