Izvor:
24.06.2019 u 20:40
0

STRUČNJACI OBELODANILI: Ovo je aktivnost koja će smanjiti obim vašeg struka!

Naime, najnovija istraživanja pokazala su kako dojenje ima veze sa obimom struka kod majke.

U istraživanju zvanom "Ishodi trudnoće i zdravlje u zajednici" Univerziteta u Pitsburgu i Državnog univerziteta “Mičigen” učestvovalo je 700 žena.

Naučnici su pratili majke u periodu od 7 do 15 godina nakon porođaja.

Rezultati koji su objavljeni pokazali su da su majke koje su dojile više od 6 meseci imale struk za gotovo 4 centimetra tanji u poređenju sa strukom onih majki koje su prestale da doje nakon šest meseci ili čak i ranije.

Osim toga, majke koje su duže dojile imale su i manji obim kukova.

Naučnici su uzeli u obzir godine života, rasu ili etničku pripadnost, komplikacije u trudnoći, socijalno-ekonomski status i razne faktore zdravog načina života.

Postporođajna proizvodnja mleka za dojenje zahteva od majke da potroši gotovo 500 dodatnih kilo-kalorija dnevno, navodi se u istraživanju.

Stručnjaci su otkrili i da su majke koje su dojile svoje bebe imale manji indeks telesne mase i krvni pritisak.

Naime, uži struk znači i manji rizik za srčana oboljenja.

b92
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter