Izvor:
08.05.2016 u 00:42
0

MEDITACIJA U POKRETU: Šta je to ČI hodanje

Svako je barem jednom otišao u šetnju kako bi raščistio misli. Američki trener trčanja Deni Drejer je otišao korak dalje i osmislio posebnu formu šetanja za opuštanje tela i duha. Spajanjem "obične" šetnje mudrostima i principima drevne kineske tehnike tai či kreirao je či hodanje.

Cilj je blago vežbanje, ispravljanje položaja i opuštanje. Či hodanje deluje poput meditacije u pokretu jer se pažnja usmerava na disanje i procese u telu, a fokusiranjem na telesne senzacije utičemo na ublažavanje fizičkog i mentalnog stresa. Duboko dišite i pri svakom izdisaju zamislite da otpuštate tenziju u glavi, vratu, leđima, grudima, stražnjici, bedrima.

Dok svesno opuštate svaki pojedini deo tela, zadržite se na svakom delu nekoliko udisaja i izdisaja posvećujući mu pažnju. Odaberite mesto daleko od gradske gužve i saobraćaja. Šetajte se kao da nemate unapred zacrtan cilj i kao da vam se nikuda ne žuri. Izdvojite barem 15 minuta.

Izvor: Sensa
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter