Izvor:
08.05.2016 u 03:34
0

PRILIČNO JEZIV ODGOVOR: Zašto sve deveruše nose iste haljine na venčanju

Većina deveruša ne budu zadovoljne odabirom haljine koju treba da ponesu na dan venčanja svoje prijateljice, a naročito time što imaju istu haljinu kao i većina devojaka kako bi se razlikovale od ostalih svatova.

Dizajneri dobro zarađuju na ovom trendu indentičnih haljina, a priča koja se krije iza ovog običaja je prilično neočekivana.

Naime, deveruše u istim haljinama po prvi put počele pojavljivati kod starih Rimljana i ne samo da su međusobno nosile istu kombinaciju, već su bile odevene identično kao mlada.

Budući supružnici su se plašili zlih duhova odbijenih muškaraca pa su deveruše, odevene poput mlade, bile zadužene da duhovima skrenu pažnju i odvrate ih da unište svadbu i život budućim mladencima.

Tek u viktorijansko doba žene su se napokon mogle opustiti i obući drugačije od deveruša, bez straha od demona.

HappyTV.rs
Foto: Instagram/weddingideas_brides

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter