Izvor:
12.08.2019 u 09:30
0

DONOSI SVETLOST I POZITIVU U VAŠ DOM: Evo kako da napravite feng šui oltar u svojoj kući!

Ako ste spremni da napravite svoj feng šui oltar, ali se osećate pomalo nesigurno, znajte da oni mogu biti zen, boemski, jednostavni ili živopisni.

Oltar je centralna tačka energije u vašem domu, neka vrsta spiritualnog centra vašeg doma.

Prvo, razmislite kako ćete koristiti svoj oltar. Dve najčešće upotrebe za oltar su za tihu meditaciju ili za podsećanje na duhovno i sveto tokom našeg svakodnevnog života. Kada saznate kako ćete koristiti svoj oltar, moći ćete da krenete u naredni korak.

Pronađite dobru lokaciju za svoj oltar

Ako ćete koristiti oltar za tihu meditaciju, pronađite prostor u sobi koji će vam pružiti najbolje uslove za tu aktivnost. Savršen je ugao vaše spavaće sobe ili možda u vašoj kućnoj kancelariji. Ako želite da ovaj oltar bude svakodnevni podsetnik svetosti u vašem životu, najbolje je centralno mesto u vašem domu. U stvari, mesto pored kojeg vi i vaša porodica prolazite po ceo dan biće odličan podsetnik da tokom dana budete zahvalni i saosećajni zbog svega što imate u životu.

Napravite temelj za svoj oltar

Prvo će vam trebati sto ili druga ravna površina da biste postavili oltar. Ako ga koristite za tihu meditaciju, budite sigurni da imate nisku površinu, tako da možete podići jastuk za meditaciju ili stolicu i imati oltar u blizini.

Podloga

Baš kao što prostirka ili tepih stvara koheziju u sobi oltarna tkanina pomaže stvaranju kohezije na vašem oltaru, spajajući sve predmete.

Tkanina može biti nešto zaista posebno, komad svile čipke ili štagod poželite.

Odredite šta ćete staviti na svoj oltar

Nema ispravnih / pogrešnih objekata koji se tu postavljaju, sve dok svaki predmet ima posebno značenje za vas na duhovni način. Verske ikone, sveće, kadionica za tamjan tipični su predmeti na oltaru.

Fotografije voljenih osoba su odličan dodatak za personalizaciju vašeg oltara. Predmeti iz prirode omiljeni su predmeti koje treba dodati u vaše oltare. Možete koristiti cveće ili biljke, školjke, kamenje, kristale, borove uglice, itd.

Postoje neograničeni načini za slaganje predmeta na vašem oltaru

Verska ikona tradicionalno zauzima središnji prostor prema zadnjoj strani oltara. Ali možete da uredite predmete na bilo koji način ili ih rasporedite u 4 četiri pravca. Zamislite da se nalazite na severu: sveća koja predstavlja Vatru je na istoku (s vaše leve strane); tamjan (vazduh) na jugu, posuda sa vodom (voda) na zapadu; i stena ili kristal (Zemlja) na severu.

U kući možete da imate više oltara, za različite svrhe i namene, a veruje se da ukoliko želite da donesete magiju svetlosti u vaš dom, sveću zapalite prvo na oltaru, pronesete je kroz ceo dom a zatim vratite na njeno mesto na oltaru.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter