Greške koje pravimo u vaspitavanju dece: Roditelji nisu svesni u čemu greše! (FOTO)

 

 

 

Dete mora samo da se suoči sa problemima. Ukoliko ga stalno štitite ono nikada neće znati šta je odgovornost.

Deca moraju da odrastu, ali roditelji toga često nisu svesni. Da li ste i vi u kategoriji onih koji previše štite svoje mališane, ne puštajući ih da snose posledice za svoje ponašanje? Ukoliko jeste, vreme je da to ispravite, jer mališanima samo pravite medveđu uslugu.

Elen Rouz , autorka nekoliko knjiga o vaspitanju dece, upozorava da ako je vaše dete previše zaštićeno, ne ispunjava svoje obaveze, jer vi uvek za njega podmećete leđa, ono neće naučiti da bude odgovorno niti će razviti osećaj za to šta je važno u životu.

-Deca moraju da vide vašu razočaranost jer nisu nešto dobro uradili i važno je da znaju da očekujete da to isprave-rekla je ona.

-Mnogi roditelji ne dopuštaju deci da odrastu. Ne dopuštaju im da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje i nauče šta znači biti samostalan i imati samokontrolu. Kada imate dete od osam, devet godina koje ne može da izađe na kraj sa tim da nije uvek sve po njegovom i da neće uvek dobiti ono šta želi, morate da shvatite da ste vi kao roditelj takođe krivi za takvo ponašanje- završava autorka.

 

Izvor:Alo.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro