ŠTA JE DELOŽACIJA: Porekli i značenje reči! (FOTO)

 

U poslednje vreme sve češće se čuje reč deložacija. Reč koja nije bila poznata ili bolje rečeno primenjiva u samoupavnom socijalizmu. A sada, u eri dominacije surovih ekonomskih postulata, oživljava – deložacija.

Deložacija je reč francuskog porekla i znači iseliti, isterati. Odnosi se pre svega, na postupak prisilnog iseljenja stanara ili zakupca iz stana ili kuće. U nekim državama, to takođe može ukljuivati prinudno iseljavanje osoba iz nekretnine koja je predmet hipoteke, pri čemu, deložaciju, pokreće poverilac.

U periodu krize, nezaposlenosti, pada životnog standarda, sve češće se javljaju situacije koje mogu izazvati deložaciju. Zbog neplaćeih troškova stanovanja ili ne plaćene rate kredita, ili ne vraćenih novčanih sredstava, pokreće se tužba. Obično se dužnicima pre deložacije šalje nalog za deložciju na kućnu adresu, ali u novije vreme, postoje držve gde se deložacije odvijaju bez prethodne najave.

Razlog je taj što su ranije bili česti pokušaji udruživanja stanovništva popt Živog zida, koje su ometale policiju prilikom deložacije, pa do deložacije nije ni došlo. Zato se ona u tim državama sada obavlja tajno, bez prethodne najave.

 

 

 

Izvor: Opušteno.rs

Foto: pexels.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro