Izvor:
18.10.2019 u 07:43
0

Laka vežba za bolje pamćenje : Uradite OVO i svaki dan i poboljšajte KONCENTRACIJU!

Ako imate probleme sa pamćenjem i želite brže da učite, probajte ovaj jednostava trik koji će vam sigurno prijati!

Šetnja u trajanju od 25 minuta zelenim prostranstvom kao što je polje ili čak običan gradski park, može vas odvesti u meditativno stanje. Ovakvom šetnjom smanjićete mentalni zamor i povećati svoje kognitivne funkcije. Fokusirajte se na senzacije koje dobijate iz okruženja i za promenu probajte da hodate bez krajnje destinacije. Izgubite se, zalutajte i poslušajte gde će vas odvesti vaša stopala i intuicija.

Čovek uči dok je živ i učenje je jedan od najboljih načina da vaš mozak ostane u sjajnoj kondiciji. Međutim, kao i fizička vežba i mentalni napor zahteva trud a to nije uvek lako i jednostavno. Ukoliko se spremate da polažete ispit ili pripremate važnu prezentaciju na poslu najbolje je da pre učenja prošetate dvadesetak minuta, kao i da čitate naglas umesto u sebi. Takođe, pravite male pauze i nagradite se nekom poslaticom nakon svakog pročitanog poglavlja.

Izvor: lovesensa.rs
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter