Izvor:
01.11.2019 u 21:40
0

NAJČEŠĆE ZABLUDE: U ovo u dan danas verujete! (FOTO)

Izdvajamo za vas neke od zabluda u koje i dalje mnogi od nas veruju. Saznajte u nastavku teksta koje su to činjenice u koje je većina nas i dalje veruje, ali su u potpunosti neutemeljene.

1. Nindže nisu nosile crne kostime. Oni su nosili bilo šta što bi im omogućilo da se uklope u masu i ispune svoj zadatak.

2. Robovi nisu izgradili egipatske piramide. To je bio prestižan posao koji su obavili već iskusni i pouzdani radnici.

3. Kosa i nokti ne nastavljaju da rastu nakon smrti. Oni samo izgledaju duži jer je došlo do kontrakcije kožnog tkiva.

4. Gajde nisu nastale u Škotskoj. One su bile uobičajene na Bliskom istoku više od hiljadu godina pre nego što su stigle u ovu zemlju.

5. Bikovi ne reaguju negativno na crvenu boju. Ono što kod njih stvara osjećaj pretnje je kada toreador pomera odgovarajuću tkaninu ispred njih.

6. Šećer ne izaziva hiperaktivnost kod dece. Naučne studije su opvrgnule ovu teoriju.

7. Vikinzi nisu nosili kacige sa rogovima. Pretpostavlja se da je ovaj mit nastao u 19. veku nakon što su takve kacige viđene u operama Riharda Vagnera koje su delom bile inspirisane nordijskim legendama.

8. Napoleon nije bio nizak. Sa svojih 168cm je čak bio iznad proseka francuskih muškaraca tog doba.

9. Ne postoje delovi jezika sa receptorima za različite ukuse.

10. Policija ne čeka 24 sata pre nego što krene u potragu za izgubljenim licima.

11. Alkohol ne ubija moždane ćelije. Čak i kod najvećih alkoholičara, moždane ćelije se oštećuju, ali ostaju žive.

12. Kineski zid se ne vidi iz svemira. Nijedna građevina se ne vidi iz vasione, ali je moguće primetiti osvetljenje velikih gradova noću.

Izvor: Opušteno.rs
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter