Izvor:
01.11.2019 u 22:10
0

ZANIMLJIVA MOZGALICA ĆE VAS BACITI U RAZMIŠLJANJE:  Da li možete da pogodite na koju stranu ide ovaj autobus?

Da li možete da pogodite na koju stranu ide ovaj autobus?

Na televiziji Nacionalne geografije osvanulo je ovo zanimljivo pitanje koje odraslima zadaje muke, ali na koje je čak 80% dece odgovorilo tačno.

Pitanje glasi: Da li autobus na ovoj slici, ako znamo da se kreće napred, ide levo ili desno?

Dok deca mlađa od deset godina uglavnom veoma brzo reše zagonetku, odrasli imaju više problema sa davanjem tačnog odgovora. Pretpostavlja se da je to zbog toga što deca imaju jednostavan pogled na svet, dok odrasli previše razmišljaju pridajući pažnju detaljima koji nisu bitni.

Nemojte se predavati, probajte da rešite ovu logičku mozgalicu. Ukoliko vam baš ne ide od ruke, pročitajte rešenje u nastavku.

REŠENJE:

Evo odgovora na zagonetku: Ono što je jasno jeste da vrata autobusa nisu sa strane koja se vidi na slici, već sa suprotne strane. Dalje, jasno je da je vozač do prozora, posebno ako uzmemo u obzir da se u najvećem delu sveta vozi desnom stranom. I eto odgovora na naše pitanje – autobus ide, naravno, levo.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter