Izvor:
07.12.2019 u 14:14
0

PROPAO EKSPERIMENT Uginula dva hibrida svinje i majmuna

Sedam dana od rođenja uginula su dva hibrida svinje koje sadrže DNK majmuna, a koji su deo istraživanja čiji je cilj da se otkrije način za uzgoj ljudskih organa u životinjama za transplantacije.

Naučnici iz državne laboratorije matičnih ćelija i reproduktivne biologije u Pekingu su saopštili da je u istraživanju korišćeno više od 4.000 embriona.

– Kako se navodi, u pet dana stare embrione svinja ubrizgane su matične ćelije majmuna sa florescentnim proteinom čime su istraživači mogli da otkriju gde su ćelije završile – prenosi Dejli mejl.

Naučnici nemaju odgovor zbog čega su svinje uginule, jer su "normalno izgledale", tako da je verovatno reč o “problemu u procesu vantelesne oplodnje”. Mediji prenose da se određeni naučni krugovi upozoravaju da je kreiranje hibrida etički problematično i da predstavlja manipulaciju životom i vrstama.

Međutim, Kina ne odustaje od namere da kreira majmuna koji će delom imati ljudski mozak kako bi mogli da proučavaju Alćajmerovu bolest. Podseća se i da je hibrid svinje i čoveka kreiran početkom 2017. godine na Salk institutu u San Diegu, ali da je ta svinja uginula nakon 28 dana.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter