Izvor:
02.03.2017 u 02:21
0

Opsednutost postala normalna: NAPRAVLJEN PEŠAČKI PRELAZ ZA ONE KOJI NE MOGU DA ISPUSTE MOBILNI IZ RUKU! (VIDEO)

U jednom holandskom gradu pojavili su se semafori koji su ugrađeni u trotoar. Oni služe da pešacima, koji ne odvajaju pogled od svojih telefona, pomognu da pređu ulicu.

Semafori koji su nazvani +Lichtlijn (svetleća linija) izgledaju baš kao linija koja svetli crvenom ili zelenom bojom, piše “Independent”. Oni su ugrađeni u Bodegravenu u Holandiji. Novi metod za povećanje sigurnosti pešaka nalazi se u blizini tri škole. Tvorci se nadaju da će semafori privući pažnju pešacima koji ne odvajaju pogleda od svojih telefona, a kojih je sve više.

Društvene mreže, igrici, WhatsApp i muzika najviše odvlače pažnju kada je u pitanju saobraćaj. Možda ne možemo da promenimo taj trend, ali možemo da preduhitrimo problem – izjavio je odbornik Kes Oskam.

Međutim, ne slažu se baš svi sa ovim patentom. Naime, Holandsko udruženje za bezbednost saobraćaja smatra da nije dobra ideja da se korisnicima mobilnih telefona “pomaže” da nastave da gledaju u njih čak i kada prelaze ulicu. Kompanije HIG koja stoji iza ovog izuma želi da ove semafore instalira i u drugim gradovima.

Pogledajte video:

Telegraf
Foto:Foto: Fokuzz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter