Izvor:
02.03.2017 u 02:41
0

ZA SVE DAME: Predstavljamo vam pravila za kupovinu cipela na visoku štiklu i ravnu potpeticu!

Kada birate i isprobavate nove cipele u prodavnici, na prvu loptu vam se “one najlepše” mogu učiniti i veoma udobnim, ali već prvog dana mogli biste da zažalite što ste ih obuli. Zato ovaj kratki vodič ima sedam pravila kako da pronađete najudobnije cipele – ravne ili na štiklu. Iako nove cipele po pravilu moraju malo da stežu, da vam se život ne bi pretvorio u lepljenje flastera i bolove u nogama, evo na šta bi sledeći put – pre nego što vas lepota onog jednog para opčini – valajlo da obratite pažnju.

7 saveta za pronalaženje udobnih štikli

1.Uhvatite cipelu za petu i kod prstiju. Đon bi trebalo da bude fleksibilan i savitljiv u prednjem delu, ali krut na ostatku cipele.

2. Potpetica bi se trebalo da se nalazi tačno ispod sredine pete. Ako se nalazi previše napred ili nazad na cipeli, imaćete problema sa ravnotežom.

3. Izaberite cipele čiji vrh ide u umereni špic i koji je duži od vaših prstiju – prsti tako neće biti stisnuti ili, još gore, zgnječeni.

4. Pripazite da je deo cipele za prste dovoljno širok, odnosno da vas ne stiska.

5. Imajte na umu da cipela s punom petom bolje raspoređuje težinu i pruža podršku po celoj dužini stopala.

6. Testirajte mekoću dela za tabane tako da prstom pritisnete unutrašnji deo cipele za prste. Na dodir bi trebalo da bude blago mekan, kao da je blago postavljen.

7. Izbegavajte sintetiku. Nosite cipele od kože ili tkanine jer su to materijali koji dozvoljavaju koži da diše i time se smanjuje mogućnost pojave žuljeva.

7 saveta za pronalaženje udobnih ravnih cipela

1. Tražite čvršće cipele. Stisnite deo cipele oko pete. Ako peta može toliko da se stisne da dotakne unutrašnji đon, cipela ne pruža dovoljnu podršku.

2. Držite cipelu za oba kraja i pokušajte da je savijete. Ako cipela može previše da se savije, neće vam pružati dovoljnu podršku.

3. Ako patite li od bola u stopalima, izaberite cipele koje nisu potpuno ravne, odnosno imaju malu potpeticu koja će ublažiti bol.

4. Izaberite cipelu sa kožnim ili gumenim đonom, on će maksimalno umanjiti udarce pri hodanju.

5. Nosite cipele koje imaju kožni unutrašnji đon. Prozračan i savitljiv, kožni đon sprečava trenje i stvaranje žuljeva i oblikuje se prema stopalu.

6. Tražite cipele koje imaju zaobljen deo za prste jer on prati oblik stopala i dopušta prstima da se pomeraju.

7. Izaberite cipele čiji zadnji deo prianja uz nogu i dovoljno čvrsto je drži kako biste sprečili da vam cipela ispadne s noge ili da vam se ureže na peti.

Telegraf.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter