Izvor:
13.03.2017 u 22:19
0

CRVENKAPA IZ SIBIRA: Ova devojčica je pešačila sama kroz ledenu tajgu da bi spasila baku!

Četvorogodišnja Saglana Salčak iz Sibira učinila je neverovatno herojsko delo: sama je prepešačila 8 kilometara kroz ledenu tajgu prepunu vukova kako bi došla do lekarske ekipe i zamolila ih da dođu u selo i pomognu njenoj bolesnoj baki.

Saglana, koja je već dobila nadimak "sibirska Crvenkapa", živi sa slepim dedom i bolesnom bakom u malom selu u Tuvi, koje je potpuno odsečeno od civilizacije.

Kada je stigla do bolnice u najblžem gradiću, lekari su pomoć morali prvo da pruže njoj usled hipotermije uzrokovane neprestanim pešačenjem na temperaturi od -34 stepeni Celzijusa. Kada su zbrinuli devojčicu, uputili su se u njenu kuću, ali su nažalost stigli prekasno – baka je već preminula, piše "Sajbirijan tajms".

Svi su složni da je pravo čudo da hrabru Saglanu nisu rastrgli vukovi, koji u čoporima nastanjuju šumu u Tuvi.

– Nisam bila uplašena. samo sam bila mnogo, mnogo gladna i zabrinuta za baku. Bilo je hladno, ali nisam mislila na to. Samo sam hodala, hodala i hodala – rekla je mala heroina, koja je jedan deo puta čak prešla i preko zaleđene reke.

Semen Rubcov, šef spasilačke službe u Tuvi, kaže da je mala Saglana imala "ludu sreću".

-Ona je devojčica koja potiče iz familije pastira, a od malih nogu je naučena da se snalazi u šumi. Navikla je na ekstremne situacije, poznaje sve opasnosti tajge i zna kako da ih izbegne. Ipak, ona ima samo četiri godine, i činjenica je da je imala ludačku sreću. Medvedi su sada u zimskom snu, te nisu predstavljali opasnost, ali vukovi su mogli da je rastrgnu na svakom koraku. Da je naletela na njih, jedino bi joj pomoglo da se popela na drvo. Međutim, tu bi ubrzo i skončala, jer bi je zveri opkolile – ističe Rubcov.

Devojčicu, koja se uz to borila sa neuhranjenošću zbog velikog siromaštva, lokalno stanovništvo proglasilo je za heroja, a policija i socijalne službe sada ispituju šta je sa njenom majkom Eleonorom (31). Kako je saopšteno, ona se sumnjiči za zanemarivanje deteta.

U međuvremenu, vlasti u Tuvi zbrinuli su devojčicu u lokalnom spa centru.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter / Siberian Times

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter