Izvor:
14.03.2017 u 01:42
0

Čudo prirode: U KALIFORNIJI SE POJAVIO NEVEROVATAN FENOMEN! (VIDEO)

Ogromna količina padavina i oluje u Kaliforniji podigle su nivo vode u jezeru Berijesa na najviši nivo u poslednjih deset godina što je rezultiralo nesvakidašnjim fenomenom.

Snimak dronom pokazuje kako se voda preliva u kružni prelivnik u jezeru prvi put u poslednjoj deceniji. Na videu ispod možete da pogledate kako se voda nakon teških oluja uliva u slavnu rupu (koja sprečava izlivanje vode iz korita jezera) u jezeru Berijesa u kalifornijskom okrugu Napa.

Jezero se prelilo u odvod kad je nivo vode porastao na 134 metara, što predstavlja drugi najviši rekord.

Ova takozvana slavna rupa je osmišljena da zaustavi prelivanje vode iz brane Montičelo (sagrađena između 1953. i 1957. godine stvarajući jezero Berijesa) tako što će umesto prelivanja i većih posledica, sva voda otići u ovaj odvod, prečnika 22 metra i duboke 60 metara, i to kad pređe nivo od 134 metra.

Poslednji put izlivanje vode je zabeleženo u maju 2006. godine

Nacionlnagografija
Foto:Printscreen/YouTube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter