Izvor:
21.03.2017 u 20:18
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto uvek POMERAMO VREME na satu u 2 sata noću?

Letnje računanje vremena za ovu godinu počeće 26. marta u dva časa iza ponoći, pomeranjem kazaljki na satu za jedan čas unapred.

Malo ko se budi tačno u 2 sata ujutro kako bi pomerio vreme na svim satovima. Međutim, zašto baš u ovo vreme pomeramo vreme?

Razlog je prost. U pitanju je dovoljno kasno vreme da većina ljudi bude kod kuće, a njegovo pomeranje u to vreme utiče i na vrlo maro barova, kafića i restorana.

Pritom, na ovaj način izbegavamo i da se vreme pomeri “na juče”, što bi bilo krajnje zbunjujuće za mnoge, kao kada bismo pomerali vreme unazad sa ponoći na 11 časova uveče.

Ovo je takođe idealno vreme za pomeranje vremena na satu jer ne utiče na ljude koji rade jutarnju smenu, objašnjava sajt Livescience.

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter