Izvor:
14.04.2017 u 16:18
0

KULE I AVIONI: Ovo su 8 bahato skupih stvari koje poseduje Donald Tramp!

Pre nego što je preuzeo vodeću ulogu u američkoj politici, Donald Tramp je bio "običan" milijarder s mnoštvom luksuznih i po svim merilima – preskupih stvari. Ovo je jedan deo njegove imovine koja je pravi pokazatelj dekadencije:

1. Penthouse u New Yorku: Prostire se na tri sprata te se na njega referira kao apartman na 68. spratu, iako Trampov toranj u kojem se nalazi ima samo 58. spratova. Lociran u samom srcu Menhetna, ovo je mesto kojeg Donald, Melanija i njihov sin Baron nazivaju domom. Ukrašen je mramorom, dijamantima i muralima, kristalnim lusterima i gotovo svime što se može izraditi ili pozlatiti 24-karatnim zlatom. Dekor je inspiriran Lujem XIV.

2. Rolls Royce Phantom: Trampov prvi Rolls Royce bio je Silver Cloud iz 1956. i on jedan od najstarijih u njegovoj bogatoj kolekciji. Ono što se izdvaja u njoj je 500 hiljada dolara vredan Phantom. Često ga nazivaju "najboljim automobilom na svetu", a može se napraviti po specifičnim zahtevima kupaca, što je Tramp iskoristio – i naravno pozlatio sve što je mogao. Na njegovu žalost, taj je auto sada morao zameniti blindiranim Cadillacom tajne službe.

3. Golf i sve oko njega: Opše je poznato kako Donald obožava golf, a u danima svog mandata više vremena provodi na terenu nego u Beloj kući. On ne samo da voli golf, već ga obožava u toj meri da je trenutno u vlasništvu 17 golf terena čija vrednost premašuje 300 miliona dolara. Osim terena u SAD-u, ima ih i izvan zemlje – u Škotskoj, gde je taj sport rođen, dva u Dubaiju te jedan u Irskoj. Ne treba sumnjati kako u bogatoj kolekciji palica ima onih optočenih zlatom.

4. Tramp Tower: Trampov toranj u Čikagu počeo se graditi 2005., a završen je 2009. Vrednost izgradnje objekta iznosila je 847 miliona dolara. Ukupna visina zgrade iznosi 415 metra (341 metar iznosi visina krova, a 415 metara visina je zgrade sa antenom) te ima 98 spratova. Nakon Sears Towera, koji je također smešten u Čikagu, drugi je najviši neboder u SAD-u. Ukupna površina prostora u objektu iznosi 242.000 metara. Za prevoz putnika koristi se 27 liftova. Prostor je iskorišten za razne svrhe, tako se u zgradi nalaze maloprodajni prostori, restorani, barovi, garaže, uredski prostori, zatvoreni bazen sa sunama i uslugama masaže te luksuzni hotel sa 339 soba.

5. Boeing 757: Predsednički Air Force One se čini poput "jugića" naspram aviona kojeg Tramp već ima u vlasništvu. Reč je o Boeingu 757-200, kojeg je Tramp kupio 2011, a u njemu se nalaze spavaća soba od zlata i svile, nekoliko bioskopa, zlatnih slavina i labavoa… U avionu se mogu smjestiti 43 putnika, kopče na pojasevima za vezivanje su od 24-karatnog zlata (kao i sve ostalo), a pogone ga mašine Rolls Roycea. Vredi preko 35 miliona dolara.

6. Resort Mar-a-Lago: Sagrađenih 1920-ih, ovaj luksuzni resort obuhvata ogromno zdanje na Floridi, u Palm Biču. Sastavljeno je od 58 spavaćih soba i 33 kupatila. Luksuzno je imanje usled finansijskih problema održavanja 1990-ih odlučio pretvoriti u privatan klub čiji su članovi svi koji žele biti viđeni. Čim je postao predsednik, Tramp je udvostručio članarinu na 200 hiljada dolara, a sama vrednost imanja se procenjuje na 200 miliona dolara, na što utiče ogromna količina zlata korišćena u ukrašavanju celog kompleksa, biblioteke ukrašene od engleskog hrasta s brojnim retkim knjigama, teniski tereni, bazeni…

7. Helikopter Sikorsky S-76: Kome je dovoljan Rolly Royce i Boeing, kad možeš imati i helikopter. To nije običan helikopter, a njegova vrednost iznosi sedam miliona dolara. Osim toga, Tramp je potrošio dodatnih 750 hiljada dolara na preuređenje njegove unutrašnjosti u klasičnom Trampovom stilu – sa zlatnim kopčama na pojasima, zlatnim kvakama i sl. U njemu se nalaze četiri luksuzne kožne fotelje i brojne druge luksuzne pikanterije.

8. Mercedes Benz SLR Mclaren: Besni sportski auto rađen je posebno za njega. Koristi 5.4-litreni AMG-ov V8 motor potpomognut superpunjačem. Proizvodnja je počela 2003. godine, pa je najavljena proizvodnja 3.500 automobila, odnosno svake godine njih 500. Iako je ovo najjači automobil s automatskim menjačem u svijetu, Donald se ipak odlučio za automatski, a cena mu iznosi 445 hiljada dolara. Ovo je jedan od retkih automobila kojeg vozi sam, a ne njegov vozač.

Izvor:express.hr
Foto:Twitter/mostafa hosam

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter